Поне петима души са били убити от израелски огън, докато

...
Поне петима души са били убити от израелски огън, докато
Коментари Харесай

Най-малко петима убити при израелски нападения в окупирания Западен бряг: Министерство

Поне петима души са били убити от израелски огън, до момента в който израелската войска прави редица нощни набези в окупирания Западен бряг, съгласно палестински чиновници.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че трима души са били убити рано в сряда при израелска въздушна офанзива против бежанския лагер в Дженин. Още двама младежи бяха убити по време на набези надлежно в Qalqilya и Qalandiya, се прибавя. защото бомбите на Израел предизвикват ежедневна гибел Катарският емир споделя, че на Израел не би трябвало да се дава „ свободно позволение да убива “ в Газа „ Синът на Мариам “, раждане, обсъждано като победа против нападенията на Израел в Газа завършек на списъка

Израелската войска сподели в сряда, че група палестинци в лагера са „ стреляли и хвърляли взривни устройства “ по нейните сили, до момента в който са правили „ антитерористични действия “. Армията ги е блъснала с дрон, сподели той, без да загатва жертви.

Чарлз Стратфорд от Ал Джазира, репортаж от Рамала, сподели, че израелските сили са влезнали в Дженин „ с военни булдозери, които употребяват толкоз постоянно, с цел да унищожават домовете “ на палестинците на Западния бряг.

„ Основният фокус на това нахлуване беше бежански лагер в Дженин, само че имаше различен случай в село Буркин, тъкмо отвън Дженин. Там бяха осъществени редица арести “, сподели той.


Западният бряг се трансформира в различен фронт във войната на Израел в Газа.

Започна на 7 октомври, когато Хамас, въоръжената формация, която ръководи палестинския анклав, нападна Южен Израел, което накара Израел да бомбардира Газа с въздушни офанзиви. Насилието умъртви 1400 души в Израел и повече от 5700 в Газа.

Поне 103 палестинци са били убити на Западния бряг през същия интервал, съгласно палестинското здравно министерство.

Атаката с дрон беше най-малко третото потребление на израелска въздушна мощност на Западния бряг.

Бежанският лагер в Дженин беше в центъра на огромна израелска военна интервенция по-рано тази година.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР