„Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите

...
„Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите
Коментари Харесай

Журналистът обявен за издирване от Русия: Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите разследвания

„ Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас”. Това съобщи журналистът Христо Грозев от проверяваща мрежа „ Белингкат” в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия. Грозев беше разгласен за търсене от Русия.

Грозев не разкри в коя страна, даже и на кой континент се намира сега.

„ Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остана”, добави Грозев.

„ Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от „ Белингкат” имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не можем да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл”, изясни още той.

„ Някой, който да реши да извърши без да пита услуга на Кремъл и да аргументи или гибел, или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск в случая”, акцентира журналистът.

„ Те не могат да схванат в какво тъкмо съм обвинен и обвинен”, добави Грозев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР