Поне още петима депутати са готови да напуснат групата на

...
Поне още петима депутати са готови да напуснат групата на
Коментари Харесай

Поне петима от ИТН са готови да напуснат. Не го показаха, за да не ги смачкат

Поне още петима депутати са подготвени да изоставен групата на “Има подобен народ “, само че не са се разкрили при вота против ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, с цел да не ги смачкат. Смятам, че за вота на съмнение ще има разсъдък в тези депутати. Силно и откровено се надявам.

Това споделя Светлин Стоянов, който е един от петимата депутати, напуснали групата на Има Такъв Народ, в изявление за 24 часа.

“Поне 5-има са подготвени. Аз съм сигурен, че всички са подготвени - без Тошко, Балабанов и Ива, в краен случай. Но другите са склонни “, споделя Стоянов. Т

Стоянов разкрива мотивацията си да напусне Има Такъв Народ в този миг: “Ще си отрежа и двете ръце, само че с ГЕРБ и Движение за права и свободи аз няма да гласоподавам “.

Въпреки това Стоянов позволява държавното управление въпреки всичко да падне. Дори и да падне, той споделя, че групата на Има Такъв Народ едва ли ще резервира настоящия си тип в идващите седмица-две, което дава късмет за сформиране на ново държавното управление с мандат на “Продължаваме промяната”.

Депутатът споделя и част от обстановката с кадруването в районното министерство, което се оглавява от министъра на Има Такъв Народ Гроздан Караджов.

На съвещание на парламентарната група депутатката от Има Такъв Народ Виктория Василева е стояла до Гроздан Караджов, до момента в който са обсъждали кандидатури за шефове на ВиК сдруженията.

“На същото съвещание Виктория стои до него и Гроздан се обръща към нея: “Използвам случая, Вики, да ти кажа, че и твоят човек, който ти ми даде от София - област, и той не става”. А тя му дава отговор: “Гроздане, той не е мой човек, тази кандидатура ми я дадоха структурите на партията, те го излъчиха. Прочетох биографията му - има 20 година стаж във ВиК. Ако той не става, кой?”. Гроздан се сконфузи, тъй като говореше на ангро. И какво се оказва - и 60 години стаж във ВиК, и 60 дипломи на инженер да имаш, няма по какъв начин да смениш хората от ГЕРБ “, споделя Стоянов.

Какви са сюжетите съгласно Стоянов?

" Такива, каквито са написани по конституция. Първият мандат ще се даде на “Продължаваме промяната”, само че е ясно, че ново държавно управление няма да мине при сегашните събитие. Но при втория - на ГЕРБ, към този момент имат опция, в случай че се схванат с Движение за права и свободи, “Има подобен народ” и “Възраждане”, да създадат експертно държавно управление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР