Поне още два месеца прелезите по бул. Копривщица ще останат

...
Поне още два месеца прелезите по бул. Копривщица ще останат
Коментари Харесай

Прелезите по бул. „Копривщица” остават вдигнати, НКЖИ предадоха проекта за Бетонния мост

Поне още два месеца прелезите по бул. „ Копривщица ” ще останат в режим с непрекъснато вдигнати бариери.  Последният период, който бе даден от НКЖИ за възобновяване на влаковото придвижване по линията Централна гара – Филипово бе месец март, само че се постанова срокът да бъде продължен.
Прочетете още
„ Предполагам, че месец май ще приключим с всички действия по инфраструктурата и влаковото придвижване ще бъде възобновено ”, съобщи инж. Иван Бакалски, който  е началник на плана за жп възел Пловдив.

Това значи, че десетките влакове с променено разписание от Централна гара – Пловдив, ще продължат да бъдат с краткотрайно. В момента редица от влаковете потеглят от жп гара Филипово, а пасажери са транспортират с рейсове от Централна гара.

Както TrafficNews писа пък планът за повдигането на жп линиите по бул. „ Копривщица ” е вкаран в новата  оперативна стратегия „ Транспортна съгласуваност ”. Там обаче действителното строителство надали ще стартира по-рано от 2027 година.

Относно другата част от плана – пробива под Централна гара и затварянето на Бетонния мост, инж. Бакаласки съобщи, че няма смяна в последно уговорените периоди. От НКЖИ към този момент са предали плана на Община Пловдив, като се върви и към подписването на съглашение с компанията извършите „ Трейс груп холд ”.  През месец март се чака издаването на строителното позволение и затварянето му за придвижване – най-късно при започване на април.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР