Поне няколко седмици още няма да се стигне до етап

...
Поне няколко седмици още няма да се стигне до етап
Коментари Харесай

Поне няколко седмици няма да се стигне до ограничения заради вируса, успокои Сербезова

Поне няколко седмици още няма да се стигне до стадий 3 на ограниченията, при който се лимитира на половина потенциала на публичните заведения, това сподели здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова в Народното събрание. Тя беше извикана на чуване във връзка влошаващата се конюнктура с Covid-19. Министър Сербезова посочи, че налагането на ограничения ще се взема решение главно от РЗИ за всяка област поотделно, само че има опция и това да се промени.

По мотив процеса на имунизация, тя съобщи, че акцията на министерството продължава. Сербезова акцентира, че процесът се затруднява от доста спекулации и подправени новиви, в това число такива, които са за диалози сред нея и премиера.

Депутатът от Има Такъв Народ Атанас Чорбанов съобщи по време на чуването, че всички ограничения се основават на данни за „ заболеваемост ”, само че в действителност те са за позитивните проби, а не за заболелите от ковид. В отговор Сербезова посочи, че става въпрос за математически модел, който включва доста съставни елементи, измежду които е и броя на заболелите медици, който е изключително значим.

Министърката в оставка акцентира, че съгласно доста експерти може въобще и да не стигне до ограничаващи ограничения при тази вълна на пандемията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР