Поне четири са жертвите на невиждан от десетилетия студ и

...
Поне четири са жертвите на невиждан от десетилетия студ и
Коментари Харесай

Бурята Филомена взе поне 4 жертви в Испания

Поне четири са жертвите на невъобразим от десетилетия мраз и сняг в Испания, предадоха осведомителните организации.

Испанското държавно управление ще изпрати през днешния ден конвои, пренасящи ваксини против COVID-19 и храни, до регионите в Централна Испания, които бяха откъснати от света от снежната стихия Филомена. Това заяви транспортният министър Хосе Луис Абалос, представен от Ройтерс.

В региона на Мадрид спасители помогнаха на 1500 души, заседнали в снега с колите си, а полицията се намеси, с цел да спре всеобщ пердах със снежни топки, откакто управляващите приканиха жителите да си седят вкъщи.

Метеоролози предизвестяват за рисково време през идващите дни, когато температурите ще паднат до минус 10 градуса.

Най-голямото летище продължава да е затворено и по информация на оператора ще възобнови работа най-рано през днешния ден следобяд, когато полетите ще бъдат възобновени последователно.

Около 20 000 км от пътната мрежа в Централна Испания бяха наранени от бурята. Трийсет и шест годишна жена роди през вчерашния ден в кола за спешна помощ в Мадрид, защото поради неприятната пътна конюнктура не е имало по какъв начин да бъде откарана в болница.

Мъж и жена се удавиха през вчерашния ден край Малага, откакто колата им е била отнесена от придошла река. Двама бездомници починаха от хипотермия в Мадрид и Калатаюд, оповестиха управляващите.

Вчера в региона на столицата падна най-голямото количество сняг от 1971 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР