Поне 80% от критиките, които се чуват публично, са абсолютно

...
Поне 80% от критиките, които се чуват публично, са абсолютно
Коментари Харесай

Денков и Габриел се разбрали за минимални промени в състава на кабинета при ротацията

Поне 80% от рецензиите, които се чуват обществено, са безусловно неточни, несъответстващи, вследствие на някакви политически ползи, счита министър председателят
Премиерът Николай Денков участва на представянето на най-новата разработка в региона на изкуствения разсъдък на изследователския институт INSAIT към Софийския университет. Той разяснява пред публицисти и настоящи тематики, измежду които измененията в кабинета при ротацията, ориста на пленените български моряци и визитата на военния министър Тагарев в Съединени американски щати.

Запитан какво се случва с моряците от корабите " Руен " и  " Галакси лийдър ", министър председателят отговори, че има диалози с хутите през външно министерство и там имали информация, че с тях се отнасят добре. Казусът с " Руен " бил " чисто пиратски акт " и течали договарянията за откуп.

Денков назова " преждевременно " изказването на здравния министър Хинков, че няма да остане на поста си след ротацията. " Можеше да го обсъдим по-внимателно, само че доста е огромен натискът върху тях, доста несправедливи са рецензиите, в това число и от президентството... Тези хора работят в интерес на страната, на бизнеса и в случай че непрестанно ги натискаме, това им пречи да си свършат работата ", разяснява министър председателят.

" Ключовото е, че с госпожа Габриел са разбрахме, че ще има минимални промени в състава на кабинета ", сподели още Денков, който към този момент е показал на идния ротационен министър председател докладите със свършеното от министрите дотук, и диалозите посред им кой ще резервира поста си и кой - не, към този момент са почнали.

Запитан остава ли непреклонен поста на министъра на защитата Тодор Тагарев след рецензиите и запасите от страна на Движение за права и свободи, Николай Денков разяснява: " Първо, няма безгрешни хора. Второ, напълно уверено споделям - най-малко 80% от рецензиите, които се чуват обществено, са безусловно неточни, несъответстващи, вследствие на някакви политически ползи, изключително от опозицията. Наличието на рецензия за някой министър въобще не значи, че би трябвало да се смени - нали като се смени, би трябвало да се постави различен?! ".

Относно визитата на министър Тагарев в Съединени американски щати и изказването му пред Атлантическия съвет за това, че освен обичайните, само че и обществените медии би трябвало да бъдат " преглеждани " за съветска агитация, както и да бъде направена проверка на образователните стратегии по история, които " пораждат благодарност за ролята на Русия към нашата история ", Денков съобщи, че в медиите би трябвало да има фактчек, събеседници с разнообразни гледни точки, които да се сблъскат, и самият той счита, че тези старания би трябвало да се поддържат. " По отношение на учебниците, обстановката е доста друга. Те би трябвало да показват историята такава, каквата е била. Сега те показват историята на Русия, на Съюз на съветските социалистически републики единствено в една определина светлина и основават внушения, с които децата израстват. И аз съм израснал с тези внушения ", сподели министър председателят.

Запатан ще бъдат ли ситуирани на наша територия системи за противовъздушна защита, Денков съобщи: " Вървят договаряния за това по какъв начин да усъвършенстваме системите си за въздушна защита ".

На репортерски въпрос за кандидатурата на Десислава Атанасова от ГЕРБ за член на Конституционния съд, той отвърна сбито: " Не е моя работа да разясня ", като акцентира, че не е правист и не осведомен с работата на институцията, с цел да разяснява съответно.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР