Поне 700 000 деца в Судан вероятно ще страдат от

...
Поне 700 000 деца в Судан вероятно ще страдат от
Коментари Харесай

УНИЦЕФ казва, че 700 000 деца в Судан са изправени пред животозастрашаващо недохранване

Поне 700 000 деца в Судан евентуално ще страдат от най-тежката форма на недохранване тази година, а десетки хиляди може да умрат, предизвести организацията на Организация на обединените нации за децата.

10-месечна война в Судан сред неговите въоръжени сили и паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF) опустоши инфраструктурата на страната, провокира предизвестия за апетит и разсели милиони хора във и отвън страната.

„ Последиците от последните 300 дни значат, че повече от 700 000 деца евентуално ще страдат от най-смъртоносната форма на недохранване тази година “, сподели Джеймс Елдър, представител на УНИЦЕФ, на конференция в Женева в петък.

„ УНИЦЕФ няма да може да лекува повече от 300 000 от тези без усъвършенстван достъп и без спомагателна поддръжка. В този случай десетки хиляди евентуално ще умрат. “

Старият дефинира най-опасната форма на недохранване като тежко остро недохранване, което прави детето по-вероятно да почине от заболявания като холера и малария. Той сподели, че се чака 3,5 милиона деца да ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР