Поне 70 души са загинали при израелски удар срещу бежански

...
Поне 70 души са загинали при израелски удар срещу бежански
Коментари Харесай

Израелски удар срещу бежански лагер

Поне 70 души са починали при израелски удар против бежански лагер в централна Газа, съгласно данни на Хамас.

Израелските военни оповестиха, че проверяват случая. В същото време министър председателят Бенамян Нетаняху заяви, че Тел Авив ще се бие до цялостна победа над палестинското терористично придвижване.

Според Хамас, десетки са починали при израелски удар против бежанския лагер Ал Магази в централната част на Газа, като броят на жертвите се чака да нарасне. Сред целите са били три къщи. Атаката е на фона на известията, че Египет има ново предложение за помирение.

Израелската войска заяви, че е разкрила мрежа от тунели на Хамас, употребявани като щаб в северната част на Газа и упрекна палестинската формация, че употребява цивилни като жив щит. В тунелите са били разкрити хранилища и лаборатории за произвеждане на оръжие.

" Хамас оперира от обитаеми региони, употребява цивилни за прикритие. Това е доста комплицирано предизвикателство пред нас ", съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари.

В същото време, израелският министър председател насочи обръщение към сънародниците си.

" Задълбочаваме войната в линията Газа. Ще продължим да се бием да цялостна победа над Хамас. Това е единственият метод да си върнем заложниците и да се уверим, че Газа няма да бъде опасност за Израел ", сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Според палестинското здравно министерство, жертвите на израелските набези са към този момент над 20 000.
Убитите при офанзивата против Газа израелски бойци са 152-ма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР