Поне 5000 мароканци са успели да влязат в автономния испанския

...
Поне 5000 мароканци са успели да влязат в автономния испанския
Коментари Харесай

Марокански мигранти достигнаха Испания с плуване

Поне 5000 мароканци са съумели да влязат в самостоятелния испанския град Сеута в Африка, което е връх в границите на едно денонощие, оповестиха испанските управляващи.

Някой от тях са пристигнали с лодки, други с плуване, а трети са заобиколили граничния вълнолом, без да бъдат арестувани от мароканските управляващи, които охраняват границата.

Вътрешното министерство на Испания разгласи, че в анклава ще бъдат изпратени подкрепления от полицията и гражданска отбрана. Испанските и мароканските управляващи са в непрекъснат контакт и са постигнали съглашение за връщането в родината им на мароканските жители, идващи в Сеута, акцентират още от министерството на вътрешните работи в Мадрид.

Това е второто всеобщо настъпление на незаконни мигранти от Мароко в Сеута, откакто на 24-ти и 25-ти април 146 мароканци, от които 40 малолетни, влязоха в града с плуване. Сега нашествието към самостоятелния испански град е почнало към 2 часа през нощта и е траяло до късните часове в понеделник. Летуващи на плажа свидетелстват, че измежду тях е имало дами и доста деца.

Мигрантите са надвишили съвсем 14 пъти потенциала на лагера Тарахал, където би трябвало да останат в карантина. Един от тях се е удавил, а за спасяването на живота на останалите са помогнали Гражданската армия, Червеният кръст и Граничната полиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР