Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1

...
Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1
Коментари Харесай

Кремен Георгиев очаква цената на парното да скочи с 50%

Поне 50% ще нарастнат парното и топлата вода от 1 януари идната година . Това разгласи в изявление за предаването " Тази заран " Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикациите. Природният газ още веднъж нарастна у нас от 1 октомври - този път с 36%.

По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се трансформират два пъти годишна - от януари и от юли. От последното нарастване цената на газа е скочила със 100%.

КЕВР ще се опита да ограничи това нарастване, само че надали ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Ако сметката за парно до момента е била 300 лева, евентуално от януари ще се усили със 150 лева, даде образец Георгиев.
 КЕВР се тормози, че шумът към цената на тока единствено ще увеличи цените
КЕВР се тормози, че шумът към цената на тока единствено ще увеличи цените

Информация за цените на 11 август е подадена в ДАНС

Припомняме, в средата на септември Асоциацията на индустриалните потребители показаха мощно терзание от доста повишаване на цените на електрическата енергия и,.

Преди два месеца на пазара на електрическа енергия при ценови нива в сегмента " ден напред " от 335,51 лева./MWh. редица структуроопределящи енергоинтензивни предприятия.

В средата на август месец работодателите и на министерството на енергетиката поради, откакто по-рано оповестиха, че стопират мощности, принудени от високите цени.

Шефът на АИКБ Васил Велев разкритикува Андрей Живков и. Което пък управление. От БЕХ изрично отхвърлят по някакъв метод цените и да се намесват на пазара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР