Поне 5 години затвор и глоба най-малко 5 на сто

...
Поне 5 години затвор и глоба най-малко 5 на сто
Коментари Харесай

ЕК предлага 5 години затвор и глоба за нарушителите на санкциите на ЕС

Поне 5 години затвор и санкция минимум 5 на 100 от общия оборот в международен мащаб на правното лице или компанията - това планува предлагането на Европейската комисия за санкциониране на нарушителите на глобите на Европейски Съюз.

Предложението дефинира общи правила в Европейски Съюз, с цел да бъдат улеснени следствието, преследването и наказването на нарушаванията на глобите във всички страни от Европейски Съюз. Прилагането на глобите след съветското нахлуване против Украйна демонстрира сложността при определянето на имуществото, притежавано от олигарси, прикрито в разнообразни юрисдикции по комплицирани правни и финансови схеми.

Предложеното законодателство се планува да вкара еднообразно приложение на глобите на всички места в Европейски Съюз, се разяснява в известието.

Европейска комисия отбелязва, че по този начин ще бъдат затворени съществуващите " правни малки врати " и ще се усили възпиращият резултат от нарушаването на глобите.

Комисията предлага лист с закононарушения, които нарушават глобите на Европейски Съюз, като например предоставянето на средства или стопански благоприятни условия на или в интерес на несъмнено лице или организация; неналагането на запор на тези средства; позволяването на избрани лица да влизат или да минават директно през дадена страна от ЕС; сключването на покупко-продажби с страни отвън Европейски Съюз, които са част от забранителен лист или са санкционирани; търговията със артикули или услуги, чийто импорт, експорт, продажба, покупка, прекачване, пренос или транспорт са неразрешени или ограничени; предоставянето на неразрешени или лимитирани финансови услуги; предоставянето на други неразрешени или лимитирани услуги, като правни консултантски услуги, доверителни услуги и данъчни консултантски услуги.

Като нарушавания се предлага да бъде възприемано заобикалянето на глобите.

Това значи заобикаляне или опит за заобикаляне посредством укриване на средства или прикриване на това, че обещано лице е крайният притежател на средства. В зависимост от закононарушението, обособеното лице може да предстои на оптимално наказване от поне пет години затвор; сдруженията ще подлежат на наказания в размер на не по-малко от пет % от общия им международен оборот през стопанската година, предшестваща решението за наказване.

Предложението предстои на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР