Поне 4 броя употребявани двуетажни автобуси с нисък под на

...
Поне 4 броя употребявани двуетажни автобуси с нисък под на
Коментари Харесай

За да продължи атрактивната услуга: Поне четири двуетажни автобуса за София

Поне 4 броя използвани двуетажни рейсове с невисок под на първия етаж, три порти, климатична апаратура, система за образна и акустична информация на пасажерите и най-малък еко-стандарт Евро ІV, са нужни, с цел да продължи тестовата употреба на двуетажни рейсове по излетни, експресни и крайградски линии в столицата. Това анонсираха специалистите от " ИБИС техници - София ", които от месец юни създават концепцията за връщане на двуетажните рейсове по улиците на София 20 години откакто последния подобен вечно влиза в гараж.

В понеделник от 14:30 часа ще заседава Комисията по превоз и пътна сигурност, като една от точките включва отчет за придобиване на техника за Столичен автотранспорт, импортиран от общинския консултант Карлос Контрера. Една от точките по този отчет е точно закупуването на използвани двуетажни рейсове, както и придобиването на тестовия подобен, който от месец юни вози пасажери по линии Х50 и 3.

" Най-подходяща за постоянна употреба на двуетажни рейсове е линия 3 до село Долни Пасарел, която изключително в образователния интервал е извънредно натоварена и общоприетите 12 метрови китайски рейсове не са най-целесъобразното решение. Разговарях с поданици на селото и общото мнение е, че би трябвало да се усъвършенства услугата като се обезпечи задоволителен потенциал. Пасарелци припомниха, че до даването на линията на концесия преди години, по нея са се движели съчленени рейсове. След като общината я взема обраттно обаче, тук се пускат единствено къси 12 метрови рейсове, чиято съдържимост е най-много 77 пасажера. За информация, един общоприет европейски двуетажен рейс има над 80 седящи и над 40 правостоящи места, което всъщност е съпоставимо с пътниковместимостта на съчленен рейс. " обясни за NOVINI.bg Марио Евстатиев, който е специалист в транспортната комисия.

" По тематиката с използваните рейсове има обструкции, от една страна, че предлагаме придобиване на използвана техника, от друга, с претекста, че следваме еко политика. В случая обаче, въобще сме надалеч от еко, изключително поради над 60-те рейсове със стандарт Евро ІІ, които се движат по улиците на София. Придобиването на стеснен брой двуетажни рейсове с явен генезис и сервизна история с висок еко-стандарт е опция, част от грохналите возила да бъдат заменени и на прага на зимата да подсилим автотранспорта. Изхождайки обаче от настройките на политиците, взех решение да направя опит да спася концепцията, предлагайки план за изменение на решението, в границите на който да се закупят до 4 броя двуетажни рейсове, както и да се придобие тестовия Неоплан. С 5 рейса, да се провежда по-широко тестване на услугата и в случай че тя задържи интереса и покаже целенасоченост, през юни следващата година да се внесе отчет с предложение за процедура за чисто нови двуетажни по образеца на Берлин, който сполучливо разви подобен план и достави огромен брой Енвиро 500, които са сериозна техника. " изясни още Евстатиев.

Припомняме, че от месец юни в София се движи двуетажен рейс, който може да бъде засечен по линиите до парк-музей Врана и до село Долни Пасарел. В момента, заради краткотрайно затваряне на парка, рейсът и през уикендите обслужва линията до Пасарел, която е извънредно живописна и предлага забавни места за отдих, туризъм и ядене с другари и семейство.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР