Поне 28 работници са загинали при пожар в казахстанска въглищна

...
Поне 28 работници са загинали при пожар в казахстанска въглищна
Коментари Харесай

Десетки загинали, много изчезнали след пожар в въглищна мина в Казахстан

Поне 28 служащи са починали при пожар в казахстанска въглищна мина, ръководена от ArcelorMittal Temirtau, съгласно Министерството на изключителните обстановки.

След нещо, което изглеждаше като гърмеж на метан, 206 от 252-ма души в мина Костенко бяха евакуирани, като 18 се нуждаеха от здравна помощ, се споделя в изказване на компанията в събота. Около 21 души към момента не бяха открити до 14:00 ч. (08:00 GMT).

Продължете да четете

лист от 3 детайла Четиринадесет души починаха при горски пожари в Казахстан Руски чиновник упреква Запада в „ операция “ в Казахстан Езрив на метан умъртви минимум петима служащи в мина за въглища в Казахстан завършек на списъка

ArcelorMittal Temirtau е локалният представител на основаната в Люксембург мултинационална ArcelorMittal, вторият по величина производител на стомана в света. Той ръководи осем въглищни мини в региона на Караганда и още четири мини за желязна руда в централен и северен Казахстан, в Централна Азия.

Прекратяване на инвестицията

Пожарът е последният в поредност от смъртни случаи на работното място в обекти, ръководени от ArcelorMittal Temirtau. През август четирима миньори бяха убити след пожар, избухнал в същата мина, до момента в който петима души починаха след приключване на метан на друго място през ноември 2022 година

Казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев сподели в събота, че държавното управление му приключва капиталовото си партньорство с Arcelormittal. Той изрази съболезнования на фамилиите на жертвите и разгласи 29 октомври за народен ден на печал.

Правителството сподели в изказване, че завърши договорка за национализиране на компанията, която ръководи най-голямата стоманодобивна фабрика в страната. ArcelorMittal удостовери това в личното си изказване.

„ ArcelorMittal може също по този начин да удостовери, както беше обявено по-рано през днешния ден от държавното управление на Казахстан, че двете страни са обсъждали бъдещето на ArcelorMittal Temirtau и неотдавна подписаха авансово съглашение за договорка, която ще трансферира собствеността на Република Казахстан “, се споделя в него.

„ ArcelorMittal се ангажира да приключи тази транзакция допустимо най-скоро, с цел да сведе до най-малко разстройствата във допустимо най-голяма степен. “

Миналия месец първият вицепремиер Роман Скляр сподели пред кореспонденти, че Казахстан договаря с евентуални вложители, които биха могли да поемат мелницата.

Той сподели, че кабинетът не е удовлетворен от неуспеха на ArcelorMittal да извърши своите капиталови отговорности, да обнови оборудването и да подсигурява сигурността на служащите след поредност от смъртоносни произшествия.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР