Поне 28 палестинци са били убити в рано тази сутрин,

...
Поне 28 палестинци са били убити в рано тази сутрин,
Коментари Харесай

Най-малко 28 палестинци са убити в Рафа

Поне 28 палестинци са били убити в рано тази заран , оповестява Асошиейтед прес (АП).

Те са починали при три израелски удара, показва осведомителната организация. При всеки един от ударите са били убити по неизяснен брой членове на три фамилии. Сред жертвите имало и 10 деца, най-малкото от които е тригодишно .

В Хан Юнис, където сега е епицентърът на бойните дейности по суша в линията Газа, израелските сили откриха огън по болница " Насър ", най-голямата в региона, минимум един човек е погубен, а няколко са ранени, съобщи представител на ръководеното от " Хамас " здравно министерство в Газа.

Новината идва, че е изискал от армията да изготви проект за евакуацията на повече от 1,3 милиона цивилни, намиращи се в региона на граничния град.

Нетаняху не заяви детайлности, нито времеви периоди, само че новината провокира всеобща суматоха . Над половината от 2,3-милионното население на Газа се е струпало в Рафа, прецизира АП. Много от тези хора бяха прогонени от домовете си след предходни израелски заповеди за евакуация, които засегнаха две трети от територията на анклава. Не е ясно къде биха могли да отидат те, в случай че изоставен и Рафа, отбелязва АП.

Новината за идната офанзива увенча седмица на изострено обществено напрежение сред Нетаняху и държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Американски публични лица обявиха, че атака против Рафа без проект за мирното население ще аргументи злополука .

Бомбардировките на израелската войска в града са съвсем ежедневни, без значение от това, че през последните седмици цивилните жители са били посъветвани да потърсят леговище там от боевете в намиращия се в близост на север Хан Юнис.

По думите му медицинските чиновници към този момент не могат да се придвижват сред постройките от болничния комплекс поради яростния обстрел. Говорителят сподели, че 300 медици, 450 пациенти и 10 000 разселени лица са се скрили в болничното заведение.
 Евакуират над 1 милион палестинци от Рафа преди огромна военна интервенция в Южна Газа
Евакуират над 1 милион палестинци от Рафа преди огромна военна интервенция в Южна Газа

Бежанците ще имат опция да изоставен лагера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР