Поне 23 жертви и десетки ранени оставиха след себе си

...
Поне 23 жертви и десетки ранени оставиха след себе си
Коментари Харесай

Над 23 жертви и десетки ранени след мощното торнадо в Мисисипи

Поне 23 жертви и десетки ранени оставиха след себе си торнадо и гръмотевични стихии, които пометоха американския щат Мисисипи. Четирима са в неопределеност, а избавителни екипи търсят оживели измежду отломките в дребното градче Силвър Сити с население 200 души. Властите чакат равносметката за починалите да се окаже по-тежка.

Най-голямата гняв на естествената буря се стовари върху градчето Ролинг Фолк, което даде най-малко 12 жертви.

В ход е избавителна интервенция за хора, останали блокирани в отломките на къщите си. Населеното място с 1700 поданици на практика към този момент не съществува, означават потресените оживели. Торнадото остави след себе си линия на опустошение в продължение на 160 километра по делтата на река Мисисипи.

Унищожени са къщи и коли, има изтръгнати дървета, доста региони са без електричество.

През нощта против събота в Националния метеорологичен център на Съединените щати са постъпили най-малко 24 сигнала за торнадо. Информацията е подадена от ловци на стихии и наблюдаващи за региони от западния завършек на Мисисипи, през централната част на щата и даже в Алабама.

На места се е изсипала градушка с размери на топки за голф. Доброволци съпоставиха бедствието с торнадото в Джоплин, Мисури от 2011 година, което взе 161 жертви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР