Поне 200 двойки избраха да минат под венчило на огледалната

...
Поне 200 двойки избраха да минат под венчило на огледалната
Коментари Харесай

200 двойки се женят на 22.02.2022 г.

Поне 200 двойки избраха да минат под венчило на огледалната дата 22.02.2022 година, която е единствена за хилядолетието и също така се пада и във вторник.

През миналата година се следи същинска нервност за повдигане на сватби, като скокът в някой области е до 50 на 100. Това сподели инспекция на „ Монитор “ за интереса на младоженците към любопитното съвпадане на числа.

80 двойки са резервирали датата 22 февруари 2022 година, с цел да сключат цивилен брак. Това оповестиха за „ Монитор “ от Столичния дом за радостни обреди и прецизираха, че поради огромния интерес ритуалните зали ще работят с удължено работно време в този ден. Миналата година едвам шест двойки в столицата са си споделили „ Да” на 22 февруари, само че тогава в датата имаше и 1-ца поради годината.

„ Винаги е имало взрив на сватбите на огледални дати, без значение дали е работен или празничен ден “, обясниха от Столичния дом за радостни обреди и прибавиха, че тази мода потегля от Холандия още тази година са подадени 156 поръчки за записвания за обредните зали в София, от които 73 онлайн, посредством услугата за запазване на дата за подписване на цивилен брак, която започва предходната година.

През мината година броят на сватбите в столицата е бил малко над 5 000. 2020 година Беше доста по-слаба и е със мощно изразен отлив на сватбените церемонии - едвам 4372 броя, регистрираха от Столичния дом за радостни обреди. През 2019 година двойките, които са положили подписа си са били близо 5 900.

Въпреки че през последните години увеличението на смесените бракове се е трансформирало в устойчива наклонност, по време на пандемията се следил спад, тъй като и влизането в България от избрани страни става по-трудно. „ Трябва да отбележим и наклонността за увеличение броя на легализациите на бракове сред българи подписани в чужбина “, допълниха от вкъщи за радостни обреди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР