Поне 128 души са спасени от турските екипи след инцидента

...
Поне 128 души са спасени от турските екипи след инцидента
Коментари Харесай

Цяла нощ спасяваха хора от лифта в Анталия

Поне 128 души са избавени от турските екипи след случая с въжена линия в Анталия през вчерашния ден, заяви Анадолската организация. 

Катастрофата стана в петък, когато подпорен дирек се срути и се сблъска с една от кабинките. В случая почина един човек, а седем други бяха ранени, измежду които и две деца.

Според информацията до момента са били изведени 128 души от 16 кабинки, а евакуацията на още 43 в други 8 кабинки продължава.

През цялата нощ са продължиха избавителните дейности. Кабините висят във въздуха над планината, обявиха очевидци на нещастието пред турските малките екрани.

Четири хеликоптера, дронове, коли за спешна помощ и над 500 спасители вземат участие в спасяването на блокираните хора.

Спасителните дейности се затрудняват от изискванията. Въжената линия е на височина към 600 метра над  планинска област със стръмни скатове, осведоми " Джумхуриет ".

Поради неспособност да се рестартира системата за придвижване на лифта, евакуацията на блокираните се прави с хеликоптери. Главната задача е да евакуираме колкото се може по-бързо и безпроблемно хората, съобщи ръководителят на Дирекцията за  управление при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) Окай Мемиш.



Започнало е следствие на аргументите за случая.

По информация на турските медии общо 184 души са пътували в кабинките на лифта. 

Загиналият е турски жител, а един от ранените и жител на Киргизстан, заяви Джумхуриет.

Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек заяви, че кабинковият въжен превоз е открит през 2017 година. В началото на тази година е минал през главен обзор. Пуснат е бил в придвижване на 5 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР