Поне 100 слона са умрели в най-големия национален парк в

...
Поне 100 слона са умрели в най-големия национален парк в
Коментари Харесай

Масова смърт на слонове в националния парк в Зимбабве, причинена от суша, изменение на климата, казват властите

Поне 100 слона са умрели в най-големия народен парк в Зимбабве през последните седмици заради суша, техните трупове са отблъскващ знак за това, което управляващите за дивата природа и природозащитни групи споделят, че това е въздействието на изменението на климата и метеорологичния феномен Ел Ниньо.

Властите предизвестяват, че може да загинат повече, защото прогнозите сочат дефицит на дъждове и повишение на жегата в елементи от южноафриканската нация, в това число Националния парк Hwange. Международният фонд за хуманно отношение към животните го разказа като рецесия за слоновете и други животни.

„ Ел Ниньо утежнява така и така ужасната обстановка “, сподели Тинаше Фарауо, представител на Националните паркове и ръководство на дивата природа на Зимбабве Authority.

затопля елементи от Тихия океан, засягайки метеорологичните модели по света. Въпреки че тазгодишният Ел Ниньо неотдавна донесе смъртоносни наводнения в Източна Африка, се чака да аргументи под междинните превалявания в Южна Африка.

Това в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР