Поне 10 души са загинали, след като група стрелци е

...
Поне 10 души са загинали, след като група стрелци е
Коментари Харесай

Поне 10 убити при стрелба на пустинно рали в Мексико

Поне 10 души са починали, откакто група стрелци е разкрила огън по фенове и участници в пустинното рали „ Баха Калифорния ” в Мексико в събота. Местните медии оповестяват и за доста ранени.

Организаторите на ралито потвърдиха, че стрелците са се доближили с автомобил, от който са разкрили огън при представянето на участниците в надпреварата. Предполага се, че става въпрос за конфликт на кланове от проведената престъпност, най-вероятно част от наркокартели. Нито една от незаконните групировки в страната обаче към момента не е поела отговорност за нападението. В следствието на нещастието вземат участие елементи на локалната и федералната полиция, армията и даже военния флот.

„ Ужасен съм от информацията за ужасната офанзива на рали „ Баха Калифорния ” в Мексико – съобщи президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем. – Автомобилните надпревари би трябвало да са безвредни за участниците и феновете. ”

В района Баха Калифорния се организира още едно, по-известно офроуд съревнование – „ Баха 1000 ”, което тази година е от 13 до 18 ноември.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР