Понастоящем високият холестерол се лекува най-вече със статини. Но изследванията

...
Понастоящем високият холестерол се лекува най-вече със статини. Но изследванията
Коментари Харесай

Арония - лек при висок холестерол

Понастоящем високият холестерол се лекува най-много със статини. Но проучванията демонстрират, че редица артикули могат да бъдат толкоз ефикасни, колкото лекуването с медикаменти за намаление на равнищата му.

Един дребен и апетитен летен плод може да помогне доста в тази ситуация - това е аронията. Високият холестерол се диагностицира, когато огромен брой мастни молекули циркулират в кръвта.

Това е риск за здравето, тъй като мазнините последователно се натрупват върху лигавицата на артериите, ограничавайки притока на кръв с течение на времето.

Руският доктор Василиса Пономарева споделя, базирайки се на резултатите от изследване, че потреблението на този плод може да намали холестеролните равнища в границите на няколко седмици - 4-6 седмици.

Заради своя " изострен " усет, аронията се употребява по-често от хранително-вкусовата индустрия при производството на сокове, конфитюри, екстракти и хранителни добавки. В националната медицина плодовете се употребяват необятно за лекуване на настинки, кашлица и тресчица.

Изглежда обаче, че аронията може да има доста по-широко влияние върху човешкото здраве, в сравнение с се смяташе до момента. В последните изследвания учените са изследвали нейната роля в битката с хронични болести като диабет и висок холестерол, споделя специалистът.

„ Черната арония съдържа доста количество полифеноли и антоцианини, което я прави фармакологично потребна. Фармакологичните резултати на дребните плодчета са от изгода за лекуване на доста болести - сърдечно-съдови болести, хиперлипидемия, хиперхолестеролемия, хипертония и диабет ", споделя диетологът.

Плодовете на аронията се предписват при разнообразни нарушавания на кръвосъсирването, кървене, изобилна менструация. През сезона дамите несъмнено би трябвало да ги включат в диетата си.

Също по този начин тези дребни плодчета са потребни за черния дроб и стомашно-чревния тракт. Изследванията на учените са демонстрират, че аронията усъвършенства функционалността на черния дроб и задейства процесите на детоксикация в организма. Пектиновите субстанции, съдържащи се в нея, извеждат от организма тежки метали и радиоактивни субстанции, задържат и отстраняват разнообразни типове патогенни микроорганизми. Пектините възстановяват действието на червата, а също по този начин успокояват спазмите и имат холеретичен резултат. Редовната консумация на тези плодчета усъвършенства имунитета, защото те съдържат витамин С и антиоксиданти, както и забележителна част от витамините В2 и В5.

Тези субстанции имат удобен резултат върху действието на имунната система. Също по този начин аронията има позитивен резултат върху ендокринната система. При постоянна приложимост плодовете на аронията имат позитивен резултат върху женското тяло като цяло и способстват за предотвратяването на нервни сривове.

Аронията се предлага като афродизиак, заради способността си да покачва кръвообращението и общия тонус на организма. В националната медицина запарка от сушени листа и плодове на арония се употребява за увеличение на потентността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР