Понастоящем се наблюдава тенденция за създаване на микроавтомобили за младите

...
Понастоящем се наблюдава тенденция за създаване на микроавтомобили за младите
Коментари Харесай

В Германия продават VW Up с 20к.с.

Понастоящем се следи наклонност за основаване на микроавтомобили за младежите, образец за което са компании като Stellantis, които показаха леки коли лимитирани на 45 км/ч, като да вземем за пример Ami-Topolino-Rocks-e-triumvirate от Citroën, Fiat или Opel. Тези транспортни средства могат да бъдат ръководени от лица под 18 години без удостоверение за правоуправление на автомобил.

В Германия продават VW Up с 20к.с. - 2За тези, които желаят по-пълноценно шофиране, преди да навършат пълноправие за ръководство на МПС, има различен вид - Ellenator. Това включва преустрояване на Fiat 500 в автомобил с регистрация L5e, което разрешава напредване на 16-годишна възраст с шофьорска брошура клас А1. Сега има сходно предложение, основано на платформата на VW Up, уместно наречено Geparda. Geparda, макар че разполага с 20 к.с. като другите транспортни средства L5e, се отличава с ограничаване на тежестта от 1000 kg. Клауза в закона разрешава слагането на каросерията му, в началото проектирана за три колела, на четири колела, при изискване че те са конфигурирани като сдвоени гуми. макар скромната си мощ, Geparda може да доближи много спортна оптималната скорост от 110 км/ч на прави сектори, което теоретично разрешава на младите водачи да се впуснат в автомагистралата.

Включени са функционалности за сигурност, близки до тези на актуалните коли, в това число ESP, ABS и въздушни възглавници, както и климатик за спомагателен комфорт. Под капака се крие общоприет 1,0-литров трицилиндров мотор от VW, въпреки и с лимитирана мощ от 20 к.с. Превключването на предавките се ръководи от ръчна 5-степенна трансмисия. H&R обезпечава окачване за предния мост, а Eibach - специфични пружини за задния. Спирачките се ръководят от предни дискове и задни барабани. При лично тегло от 908 кг и оптимално позволена маса от 1330 кг, Geparda реализира разход на гориво от 4,9 л/100 км, избран посредством цикъла WMTC, който нормално се употребява за двуколесни транспортни средства./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР