Понастоящем не може да се изключи налагането от Запада на

...
Понастоящем не може да се изключи налагането от Запада на
Коментари Харесай

Татнефт: От ембаргото на руския нефт ще пострадат самите западни партньори

Понастоящем не може да се изключи налагането от Запада на цялостно ембарго на нефт и газ върху вноса от Русия, като западният бизнес ще пострада по-значително от съветските компании. Това съобщи ръководителят на " Татнефт " Наил Маганов на форума Made in Kazan в понеделник.

„ Нищо не може да се изключи, има всевъзможни хипотези. Включително някои обстоятелства, които демонстрират, че е допустимо ембарго [на доставките от] Русия ", съобщи той.

" Днес виждаме редица решения, които нашите някогашни сътрудници, западните, вземат, пробвайки се да се лимитират, и до момента в който ние самите страдаме доста от това....... Ние оценяваме решенията освен сами, имахме реализатори от другата страна и обсъждаме с тях ", изясни Маганов.

" Политическото водачество е едно, само че има и бизнес. Бизнесът на Запад не е по-малко шокиран, [той e] доста по-шокиран от нас ", сподели ръководителят и добави, че от 600 милиона тона съветски изнесен нефт, 200 милиона тона са доставени в западните страни.

Той акцентира, че Русия поддържа позитивен външнотърговски баланс.

„ Не мисля, че намаляването на износа ни ще бъде толкоз пагубно за страната ни, тъй като ние сами консумираме доста “, сподели Маганов и добави, че се работи по различни пазари и направления за доставка.

В момента страните от Европейския съюз (ЕС) не могат да реализират консенсус по отношение на налагането на ембарго върху доставките на газ и нефт от Русия. Това съобщи висшият представител по външните работи и политиката на сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел в изявление, оповестено в понеделник за немския вестник Die Welt.

В същото време Борел посочи, че тази тематика ще бъде разисквана още веднъж на идната среща на върха на Европейски Съюз в края на май и до тогава полемиката ще продължи. В същото време ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз означи, че за няколко седмици Европейски Съюз към този момент доста е понижил зависимостта си от енергийните доставки от Русия.

Форумът Made in Kazan е отдаден на разискването на развиването на бизнеса в новите стопански условия. Събитието ще събере бизнесмени, топ мениджъри на компании, държавни чиновници. Общо форумът ще събере 100 участници, в това число специалисти от 11 бранша на стопанската система.

В същото време към този момент са подадени към 300 поръчки за присъединяване в събитието. Проектът беше проведен взаимно с кметството на Казан. Форумът се организира от 2010 година и е значимо градско събитие.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР