Понастоящем много хора използват готварска сол, но в нея няма

...
Понастоящем много хора използват готварска сол, но в нея няма
Коментари Харесай

Ето 10 неща, които могат да се случат, когато започнете да използвате розова Хималайска сол.

Понастоящем доста хора употребяват готварска сол, само че в нея няма никакви естествени съставки, и това вреди на здравето ни. Семействата постоянно употребяват обичайна сол за готвене в домовете си в продължение на доста години, макар че наличието на обичайна сол за ястия се състои от 97,5% натриев хлорид и 2,5% химически добавки с спомагателни абсорбенти на влага.

Защо е толкоз нездравословна трапезната сол?

При производството на натриева сол, натриевия хлорид претърпява развой, при който се избелва химически, след което се пече на доста висока температура, с цел да кристализира във формата, в която я употребяваме. След този развой натриевият хлорид се трансформира във вещество, което е лишено от минерали и хранителни субстанции, а също така в него се прибавят химикали, което го прави още по-токсично и рисково за консумация.

По този метод, макар че всеобщата сол може да направи всяка храна необикновено вкусна, тя е главния провинен за заболяванията през днешния ден. Сега има възходяща угриженост измежду обществеността по отношение на заплахите от обичайна сол и цялостното здраве и защото доста хора към този момент са осъзнали това през днешния ден, приоритет на всички е да потърсят по-здравословна опция. Наистина, има няколко здравословни разновидността, които да заменят нашата елементарна сол. Тези здравословни форми включват морска сол,, келтска морска сол и розова хималайска сол.

В тази публикация ще разгледаме най-хубавите преимущества и изгоди от розовата хималайска сол.

Какво е розова Хималайска сол?

Розовата Хималайска сол е естествена форма на сол, събрана от планините на Хималаите. Тя е без всевъзможни химикали и не е лишена от от естествените изгоди за здравето. Също по този начин, тя не е мощно обработена като трапезната сол. Хималайската сол обезпечава овкусяване на храната без рисковете, свързани с потреблението на обичайната сол за ястия. За розовата хималайска сол е известно, че обезпечава доста хранителни субстанции или минерали за тялото, както е потвърдено от науката. Някои хора даже я употребяват в банята за релаксираща, детоксикираща вана.

Ако неотдавна сте решили да измененията диетата и метода на живот, можете да започнете просто като изключите готварската сол и я замените с розова хималайска сол. Така ще имате по-здравословен и деятелен метод на живот.

Ето 10 неща, които могат да се случат, когато започнете да употребявате розова Хималайска сол.

1. Розовата хималайска сол може да контролира кръвното налягане.

Розовата хималайска сол се състои от минерали, които са ефикасни за поддържане на здравословно кръвно налягане. Доказано е, че в действителност предотвратява високото кръвно налягане, когато се употребява с елементарна питейна вода. Използвайте постоянно, в случай че желаете да поддържате здравословно кръвно налягане, с цел да предотвратите сърдечни болести.

2. Може да балансира кръвната захар.

Доказано е, че розова хималайска сол може да контролира равнищата на глюкозата, известни също като равнищата на кръвната захар. Тя съдържа общо 84 разнообразни минерала, в това число манган, магнезий, хром и ванадий, които играят роля в поддържането на кръвната захар в здравословни равнища. Тези минерали подкрепят главно храносмилането на нишестета и захари, което оказва помощ за балансирането на кръвната захар.

3. Розовата Хималайска сол може да поддържа равнищата на вода в организма.

Розовата хималайска сол също по този начин оказва помощ да се поддържат верните равнища на вода или течност в организма, за разлика от обичайна сол, която има противоположно на това влияние и дехидратира. Това в действителност спомага за поддържане на естественото наличие на течности в организма.

4. Може да помогне при храносмилането.

Този тип естествена сол също може да бъде доста потребен за вярното храносмилане. Розовата хималайска сол спомага за стимулирането на жлезите, които създават храносмилателни сокове в организма, както и стомаха, червата и черния дроб, защото създават и киселини, и ензими. По този метод, хималайската сол подкрепя вярното храносмилане, като разрешава на храната ни да се движи по-гладко през нашите храносмилателни пътища.

5. Подпомага дихателната система.

За да помогнете за лекуването на респираторни проблеми или болести като астма, бронхит, синузит и алергии, просто вдишвайте пара от розова Хималайска сол, напоена с топла вода, в случай че е належащо.

6. Розовата хималайска сол може да помогне с менструалните проблеми.

Също по този начин може да се възползвате от розовата Хималайска сол при къпане, за дамите това може да бъде изключително потребно. Потапянето във вана с топла вода с този тип сол оказва помощ да се освободи напрежение и да отпусне крампите, както и да се стабилизира течностите на тялото най-много по време на менструацията.

7. Чудесна е за зъбите.

Много хора усъвършенстват здравето на зъбите си, когато постоянно изплакват с розов разтвор от солена хималяйска вода. Причината е, че тази натурална сол съдържа калий, както и други следи от минерали, като калций, който спомага за поддържането на здравето на венците и цялостното здраве на зъбите.

8. Тя може да помогне на вашите мускули.

Розовата Хималайска сол има и способността да балансира електролитите във вашето тяло, като по този метод предотвратява крампи. Освен това, тя оказва помощ и със снабдяването на течностите и минералите, от които мускулите се нуждаят, с цел да действат оптимално.

9. Розовата Хималайска сол може да усъвършенства кожата ви.

Розовата Хималайска сол съдържа минерали, които са значими и за поддържане здравето на кожата. Те включват цинк, хром, сяра и йод. Освен това, розовата хималайска сол работи дейно при извличането на отрови от кожата, като по този метод спомага за облекчение и лекуване на избрани проблеми на кожата като псориазис, акне и даже ухапвания от инсекти и суха кожа.

10. Тя може да детоксикира цялата ви система.

И най-после, розовата хималайска сол освен оказва помощ да излекуваме многото болки и напрежение в мускулите или изсушена кожа; тя предизвиква цялостното здраве и действие на тялото ни когато се прибавя към ежедневната ни (вода за) вана, тя ще помогне на тялото ни да се отърве от всичките му отрови и химикали, които постоянно водят до заболяване./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР