Помощта от страните от ЕС за Украйна изглежда е спряла.

...
Помощта от страните от ЕС за Украйна изглежда е спряла.
Коментари Харесай

„Тези ще ни съсипят“. Какво намекна Берлин на Киев?

Помощта от страните от Европейски Съюз за Украйна наподобява е спряла. Германия, макар обещанията, не бърза да доставя нови машини, а оня ден канцлерът Олаф Шолц даже разгласи нуждата от деескалация на спора. Тази смяна в реториката е породена, наред с други неща, от проблеми в Бундесвера.

Дефицит в складовете

Изглежда, че главният стопански локомотив на Европа дава заден ход. Германският канцлер отхвърли да трансферира ударни системи с огромен обхват на Киев, позволяващи им да нанасят удари по територията на Русия. По-рано външният министър Аналена Бербок се оплака от оскъдните ресурси от военно съоръжение в самия Бундесвер. Вече има недостиг на редица типове оръжия, изпратени в Украйна.

И най-после, доста европейски медии означават, че в последно време Берлин доста рядко афишира нови пакети военна помощ за Киев. Вестник „ Ди Велт “, базирайки се на източници в украинските държавни кръгове, написа, че Киев неведнъж е желал от немското държавно управление да добави оръжия от юни насам, само че без резултат. Германия обаче не е изразявала възторг от това преди, за разлика да вземем за пример от Полша или прибалтийските страни.

" В Берлин знаят по какъв начин да броят пари и схващат, че цялата тази обстановка е извънредно неизгодна за тях “, споделя военният специалист Алексей Леонков. „ Това, което те биха могли да трансферират без щета за себе си, към този момент е в Украйна. А великодушните военни колета, които даде обещание Шолц, ще им трябват на тях на първо място. Никой няма да даде на Киев ново съоръжение, което е слязло от поточната линия. Собствената ризата е по-близо до тялото “, счита той.

Освен това, акцентира Леонков, политическият вятър е доста изменчив. След убийството на Дария Дугина и редица други дейности на украинските специфични служби в Русия интензивно се разисква опцията за признание на актуалните управляващи в Киев за терористична организация. Ако такова решение бъде взето, по-нататъшната поддръжка за Зеленски може да коства на Берлин спирането на всички стопански връзки с Москва.

Първо, дефинитивно ще погребат „ Северен поток-2 “, за който германците похарчиха доста пари. Не е изключено преразглеждане на изискванията на настоящите газови контракти.

За огън от място

Разбира се, Берлин не се отхвърля от подписаните съглашения за доставка на оръжие. Бербок удостовери, че през идващите седмици Киев ще получи зенитно-ракетни системи „ Ирис-Т “. Това оръжие е ракета въздух-въздух, модифицирана за изстрелване от наземна установка с радарно ориентиране. Според управлението на Бундесвера „ Ирис-Т “ ще помогне на ВСУ да обезвреждат въздушното предимство на съветската авиация.

ЗРК се създават в две версии: СЛС и СЛМ - надлежно с дребен (до 10 километра) и междинен (до 40) обхват. Комплексът е конфигуриран на коли МАН 8x8. Разгръщането на системата лишава 10 минути и единствено двама оператори. Всеки ЗРК е в положение да изстреля до осем ракети по едно и също време. Стандартното съоръжение включва радар и надзорен център.

Самата ракета употребява сателитна навигация, радиокомандна и инерционна система, както и инфрачервена глава за самонасочване. След изстрела екипажът на противовъздушната система не би трябвало да поправя курса. Радарът ТРМЛ-4Д открива въздушни цели на разстояние до 250 километра.

„ Ирис-T “ е много съвременно и тъкмо оръжие. Не се оповестява обаче какъв вид ще получи Киев. И надали ще дадат задоволително, с цел да извърнат ситуацията в небето – самият Бундесвер няма толкоз доста от тези системи за Противовъздушна отбрана на въоръжение.

Няма да има танкове

Германска военна техника с небрежно замазани с багра кръстове в профил води война в Донбас от няколко месеца. Обстрелват се позициите на съюзническите армии, в това число от самоходни гаубици ПзХ-2000, способни да поразяват цели с активно-реактивни осколъчно-фугасни снаряди на разстояние до 56 километра със скорост на пукотевица до 10 изстрела на минута. Много западни специалисти считат това самоходно оръдие за най-хубавото в своя клас.

Но в Донбас в него пораждат проблеми. Германското издание „ Шпигел “ заяви, че някои самоходни оръдия са отказали да стрелят след залп - системата за ръководство на огъня е издала известие за неточност. Журналистите цитират ВСУ, които се оплакват от несъразмерната " колебливост " на ПзХ-2000. Гаубиците се износват много бързо и не са предопределени за интензивна приложимост - не повече от 100 снаряда дневно на цев.

Самоходните зенитни оръдия „ Гепард “ не повлияха доста на хода на военните дейности. Основното им въоръжение - сдвоени 35-милиметрови скорострелни оръдия - поразява въздушни и наземни цели на разстояние до четири и на височина до три километра. Всъщност това е връстник и аналог на руската ЗСУ " Шилка ", каквито в Украйна на практика няма.

„ Гепард “ са много криво-ляво оръжие с лимитирани бойни благоприятни условия, отбелязва военният анализатор Константин Сивков. „ Това са остарели системи, безсилни против актуалните самолети, тъй че бързо ще бъдат унищожени. Берлин в никакъв случай няма да се довери на Киев същинска съвременна бронирана техника, да вземем за пример танкове „ Леопард “ в шеста и седма трансформация. Бундесверът разполага с малко от тези машини, даже не ги доставя на Полша. С производството на ново съоръжение не всичко е елементарно, защото промишлеността е директно подвластна от съветския газ. Всичко е обвързвано “, напомня той.

Може би от това, което Берлин даде на Киев, гранатометите „ Панцерфауст-3 “ се оказаха най-хубави. В Донбас означават: от инцидентно срещнатите западни противотанкови оръжия това оръжие е едно от най-опасните. На първия стадий от военната специфична интервенция украинските бойци докараха доста проблеми с „ Панцерфауст-3 “ на танкистите на армиите на Русия, ДНР и ЛНР.

Но през днешния ден борбите са най-вече позиционни. Основната роля на фронта беше твърдо предоставена на артилерията. Краткотрайното преимущество на ВСУ в противотанковите оръжия към този момент не е от голяма важност.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР