Помощта от държавата ще бъде получена в най-кратки срокове, увери

...
Помощта от държавата ще бъде получена в най-кратки срокове, увери
Коментари Харесай

Главчев с оперативен щаб заради градушката

Помощта от страната ще бъде получена в най-кратки периоди, увери министър председателят Димитър Главчев, който беше през днешния ден в гр. Шипка по отношение на тежката обстановка там и оповестеното отчасти бедствено състояние след бурята и падналата градушка.

Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне е в подготвеност да поддържа финансово община Казанлък, незабавно откакто локалната власт съобщи потребностите си. Мобилни екипи от Агенцията за обществено подкрепяне към този момент посещават засегнатите домове, вършат оглед на нанесените вреди и съветват хората за опцията за разпределяне на еднократна помощ, чийто оптимален размер е 1578 лева Семействата, на които е отпусната еднократна помощ за покриване на случайно зародили потребности, имат опция да аплайват и за поддръжка до 2500 лева от Фонд „ Социална протекция “ на Министерството на труда и обществената политика за закупуване на обзавеждане, съоръжение и ремонтни действия.

Пожарната и полицията са реагирали на към 70 сигнала за наводнени дворове и приземни етажи, паднали дървета, скъсани електропроводни кабели и други Разчистени са 5 свлачища, работи се по още 3, до края на деня ще бъде разчистен и пътят през Шипка.

Министър-председателят Димитър Главчев разгласи, че образува специфичен действен щаб, който в незабавен порядък да се концентрира върху казуса с градушките. Министърът на земеделието Георги Тахов и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков към този момент координират дейностите си по тематиката. Освен тях, в щаба ще се включат също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова. Оперативният щаб ще бъде управляван от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР