Помощта, която получават родителите на деца в първи клас, става

...
Помощта, която получават родителите на деца в първи клас, става
Коментари Харесай

Страхотна новина за родителите на първокласници

Помощта, която получават родителите на деца в първи клас, става 300 лв. от образователната 2021/2022 година. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова по време на парламентарния надзор. Сумата се изплаща еднократно и до момента размерът й беше 250 лв..

В средносрочната тригодишна прогноза е записано, че помощта към този момент ще е без подоходен аршин, изясни Николова. Сега право на нея имат родители, чиито приходи на член от семейството са под 450 лв..

Повишава се и помощта, която ще получават родителите на деца, записани в 8. клас. От 2021/2022 година тя ще стане също 300 лв., при 250 лв. през тази.
Междувременно общественият министър Деница Сачева заяви, че за компании от образованието и опазването на здравето ще се създадат изключения, с цел да бъдат позволени до мярката 60/40, само че единствено за подсектори, които не получават държавно финансиране.

Схемата ще се отвори за съвсем всички компании от 1 юли до 30 септември, като изискването е те да могат да потвърдят 20% спад на приходите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР