Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов говори пред клубната телевизия на

...
Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов говори пред клубната телевизия на
Коментари Харесай

Александър Гицов: Проблемът на ЦСКА е психологически, трябва да играем доминиращ футбол

Помощник-треньорът на ЦСКА Александър Гицов приказва пред клубната телевизия на " армейците ". Той съобщи, че казусът на " алените " е чисто психически и че футболистите още не са не запомнили неприятния свършек на предходната акция.

Ето какво още сподели младият експерт:

" Разликата в подготвителния развой сред българския футбол и западния футбол е в интензитета. Често си приказваме, когато подлагаме на критика българския футбол, че липсва скорост. Това е главното нещо, което от ден първи се опитваме да променим и се опитваме да наложим в подготвителния развой. На запад се търси допустимо най-бързо постигане до зоните на противниковата врата и отвесния жанр на игра, който хората обичат да гледат от трибуните или пред тв приемника ", стартира Гицов изявлението си пред клубната телевизия.

" Нещата опират до футболна просвета и до футболно образование. Има играчи, които са възпитани по един метод. За да промениш това нещо, лишава време. В ЦСКА времето не е доста налично. Има дни, в които нещата не се получават добре, само че играчите се влагат оптимално, поставят старания и до момента не сме имали проблеми ", продължи той.
 Берое даде 2500 билета на ЦСКА
Берое даде 2500 билета на ЦСКА

За мача в събота

" Основният ни проблем е чисто психически от това, което тимът е претърпял през последния сезон след изпуснатата дузпа и изгубената купа. Смятам, че това е задължение, което към момента се усеща в съблекалнята и тежи на тима. Аз самият като почитател, който е бил на последния мач, когато ЦСКА стана първенец през 2008 година знам какъв брой доста значи за хората в клуба и българските играчи, израснали с този клуб. Това отчаяние ще отнеме още време, с цел да го преодолеем ".

" ЦСКА би трябвало да играе преобладаващ футбол, да има надзор върху протичащото се на терена през всичките 90 минути. ЦСКА не би трябвало да се опасява от никого и да не се преценява с никого. Смятам, че качеството е налично. Както всеки треньор, който влиза малко след началото на сезона, ще отнеме някакво време, с цел да се разбере коя е най-удачната позиция за всеки един състезател. Кое приляга най-вече на играчите, с цел да се случи напасването сред треньорите и играчите, с цел да може треньорският екип да извлече оптималното от играчите. Смятам, че капацитетът е разполагаем и ние като треньори няма от какво да се оплачем ".

" Последните два мача против Ботев Враца и Черно море бяха крачка напред в развиването, макар че резултатът с Черно море не е този, който желаеме. Ако погледнем статистически данни, трябваше да спечелим този мач. Създадохме повече положения. Основното, което е най-важното за ЦСКА е да основава повече голови положения. Успяхме да го осъществим против Черно море и беше много по-добре, в съпоставяне със Сепси и Славия. Въпреки че разочарованието е налично, в случай че мачът се огледа като голови положения, които тимът сътвори и като качествени обстановки, направихме крачка напред и се развиваме ", счита асистентът на Нестор Ел Маестров.

" Самият аз съм огромен почитател на ЦСКА. 19 години от живота си съм прекарал в Сектор Г като почитател. На 19 отпътувах за Австрия, с цел да изучавам. Прекарах 16 години там до момента. След като отпътувах, любовта ми към клуба беше от разстояние, не съм имал опцията да участвам на мачове и да съм на стадиона. Привързаността ми към клуба постоянно е била налична ".

" Прекарах една седмица при Ел Маестро в Щурм Грац. Наблюдавах подготвителния развой, метода, по който работи. Имам и някакви наблюдения от разстояние. Чувал съм доста позитивни неща от първия му интервал. Продължихме по-късно да поддържаме контакт, въпреки и не постоянно. Когато той се свърза с мен, не съм се колебал дали желая да работя с него. Мисля, че е фантазия на всеки почитател. В моите фантазии още повече е бил този миг, само че през последните години нещата по този начин се стекоха, че не съм мислил да се връщам в България. Имало е едно или две оферти, нищо съответно. Нещата се случиха доста бързо. Сега имам опцията да работя за клуба, който значи доста за мен ", сподели още той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР