Помощник-треньорът на националния отбор по футбол Иван Иванов е обнадежден,

...
Помощник-треньорът на националния отбор по футбол Иван Иванов е обнадежден,
Коментари Харесай

Иван Иванов: Средата около националния отбор ще се подобри

Помощник-треньорът на националния тим по футбол Иван Иванов е окуражен, че отборът ще усъвършенства равнището си. В изявление за предаването " Арена спорт " той разяснява успехите над Гибралтар и Северна Македония.

" В спорта е хубаво, когато се реализират избрани триумфи и резултати. През последните няколко години игровия образ на тима бе надъхан отбранително и минорно. Победата против Гибралтар бе наложителна, тази против Северна Македония бе добре пристигнала. Едноседмичният лагер, който организирахме, оказа помощ да променим настроението на играчите от психическа позиция към по-офанзивен жанр на игра. Мисля, че се получи. Дори резултатът против Северна Македония да не беше позитивен, силата, организацията в играта и настроението на футболистите бе положително ", показа той.

Бившият български национал е бил извънредно погнусен от държанието на македонските почитатели преди конфликта с България от Лигата на нациите.

" Очаквах отрицателно въодушевление, даже се усещаше с идването. Очаквах враждебността да бъде блестящо изразена, само че не чаках да бъде по този начин груба. Като чух първите освирквания на химна, ми идваше да изрека обидни думи. След химна се приближих към играчите и съумях да ги нахъсам. В очите им имаше пламък и гняв. Дори напрежението сред двете страни да е с напрежение, това не би трябвало да минава в спорта. Това демонстрира отношението на съседите ни към нас ", добави той.

34-годишният треньор е впечатлен от качествата, които има селекционера на отбора Младен Кръстаич.

" Средата към националният тим ще се усъвършенства. Голяма част от футболистите ги познавам. Виждаше, че са стимулирани. От първия ден дисциплината бе на високо равнище. Нещата се стиковаха и се получи химия сред нас. Младен Кръстаич взима решенията, той е лицето на треньорския щаб. Той вдъхва почит и убеденост. Много мощен темперамент е. Хората, които владеят нещата и управляват събитията се намесват когато би трябвало. Някои хора имат харизма и аура и нещата просто се случват към тях ", добави той.

Следващата седмица отборът ни ще научи своите противници за Европейското състезание в Германия. България резервира позицията си в четвърта урна.

" Отборите в Европа са толкоз равностойни... Има 5-6 страни с по-ниско качество. Всичко зависи от това по какъв начин треньорът ще се сработи с играчите и какви хрумвания ще прокара на футболистите. Нивото ни е за четвърта урна и би трябвало да вървим нагоре. Не би трябвало да има свръхочкавания и да се основава спомагателна еуфория. Треньорите ще слагаме упованията с вярата момчетата да ги изпълнят. Отборът има доста съществено бъдеще ", счита той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР