Помощник-треньорът на Лудогорец - Станислав Генчев е на мнение, че

Помощник-треньорът на Лудогорец - Станислав Генчев е на мнение, че ...

Станислав Генчев: Акрапович не притежава шампионски манталитет


Помощник-треньорът на Лудогорец - Станислав Генчев е на мнение, че победата над ЦСКА ще даде голямо психологическо предимство на "орлите" в борбата за титлата. Младият специалист е останал силно изненадан от изказването на Бруно Акрапович, който вчера обяви, че "червените" са били по-добрият отбор в Разград. Ето какво каза той пред БНТ1:

"Вчера бяхме по-добрият отбор. Съжалявам единствено, че не можахме да оползотворим головите си положения и да постигнем по-убедителна победа. Видя се, че разликата между класите на Лудогорец и ЦСКА е много голяма. Логично стигнахме до победата. През първото полувреме създадохме пет чисти голови положения, а през второто подходихме по-сигурно в защита. Знаехме, че ЦСКА са опасни на статични положения и контраатаки. Не допуснахме удар към нашата врата, което е много важно за дерби мач.

Акрапович е гледал друг мач явно. Няма нищо лошо, когато си загубил да кажеш "Да, противникът беше по-добър и заслужено постигна победа". Това е част от шампионския манталитет, който липсва на Акрапович според мен.

Психологически вече имаме голямо предимство спрямо ЦСКА. Загубата срещу Локо (Пд) беше инцидент, който знаехме, че няма да се повтори. Знаехме нашите възможности и класата, която притежава нашият отбор. Правим голяма крачка към нашата крайна цел. Не трябва обаче да се отпускаме нито за момент.

Вчера Дамбраускас показа на Акрапович как може да го матира с пешката. Правим първите крачки към реформа в Лудогорец. Нещата се развиват благоприятно. Всички трябва да работим и да сме отдадени на тази кауза".

Източник: fakti.bg