Помощник-треньорът на 12-кратния български шампион Лудогорец - Светослав Дяков, бе

...
Помощник-треньорът на 12-кратния български шампион Лудогорец - Светослав Дяков, бе
Коментари Харесай

Дяков пооткрехна Кутията на Пандора: В някои случаи Лудогорец е бил подпомаган съдийски

Помощник-треньорът на 12-кратния български първенец Лудогорец - Светослав Дяков, бе посетител в подкаста “На дузпата ”. Там някогашният футболист на “орлите ”, Локомотив (София) и Пирин (Благоевград) проговори за спомените си от дейната си спортна кариера, която поддържаше до наскоро, като показа мнението си по един от най-сериозните въпроси във родния футбол - получавал ли е Лудогорец съдийска помощ.

Също по този начин играчът си напомни и времената в горноджумайския край, където при започване на века направи първите си стъпки в професионалния футбол.

“Онзи отбор (б. р. - Пирин) можеше да се развие, тъй като бе цялостен с млади и жадни за доказване надарени футболисти. Тук е времето да кажа, че благодаря на Йордан Самоковлийски. Тогава той беше треньор, направи ме и капитан на Пирин. Той видя лидерски качества в мен. Тренировките бяха много тежки, гладиаторски. Имало е такива, в които половината от играчите не можеха да ги завършат и просто си излизаха от терена.

Това ме направи по-силен и ме накара да мога да минавам по-леко през тестванията. След това не съм се плашил от подготовка. Без да се натоварваш във футбола, няма по какъв начин да стане. Асансьор към триумфа няма, би трябвало да използваме стълбите. Нужна е доста работа, а ние тук малко по-лежерно го караме. ”

“С годините в Локо София показвах положителни игри. Шест месеца преди да ми изтече контракта, ЦСКА, на който беше треньор Милен Радуканов, играеше в Европа. Той доста ме искаше. Бях подготвен не незабавно да потегли, а да скоча.

Тогава ЦСКА имаха едно изискване тъкмо 6 месеца преди да свърши контракта ми с Локомотив. Те ме желаеха още зимата и желаех да разтрогна договора си по виновност на клуба. Локо ми дължаха ужасно доста пари, само че този отбор ми бе оказал помощ. През лятото чаках много дълго, само че не ми се обадиха. И един другар на смешка ми сподели: " Ела да се видиш с Кирил Домусчиев ".

Казах му, че не е съществено да отида в Лудогорец. Тогава в Локо София Иво Тонев ми даваше оптималната заплата, дори ми вадеше пари от неговия джоб. На срещата при Кирил Домусчиев той ми сподели страхотни планове за база, стадион. Казах, че в случай че и на 20 % се изпълнят нещата, още на следващия ден ще мина там. Защото бях привикнал преди този момент да ме лъжат, да преувеличават нещата. След това всичко е история. ”

“Ще бъда прям - усещал съм съдийска поддръжка. Както съм виждал, че има съдийска поддръжка за ЦСКА, Левски - огромните тимове. Имало е случаи... Нещата се виждат и извън, би трябвало да бъдем реалисти и да сме почтени. Имало е случаи, когато Лудогорец е бил подпомаган от съдийско решение, както е било и с други отбори. Така и по Европа - огромните и мощните са едно рамо пред другите. За страдание е по този начин. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР