Помощник на президента на САЩ Джо Байдън е дал положителна

...
Помощник на президента на САЩ Джо Байдън е дал положителна
Коментари Харесай

Помощник на Байдън е дал положителна проба за Covid

Помощник на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е дал позитивна проба за Covid-19, откакто е прекарал време с главнокомандващия дни преди този момент, удостовери Белият дом, макар че Байдън ще продължи нормалните си отговорности и ще се откаже от карантината, оповестява RT.

„ Служител на приблизително равнище “, който не е разпознат по име, е дал позитивна проба за вируса в понеделник, съгласно прессекретаря на Белия дом Джен Псаки, която означи, че се счита, че лицето е прекарало къс интервал от време наоколо до Байдън няколко дни по-рано.

„ В петък този член на личния състав беше прекарал почти 30 минути наоколо до президента на Air Force One “, сподели Псаки в изказване, добавяйки, че и Байдън, и помощникът са били изцяло имунизирани и подсилени и са дали негативни проби, преди да се качат на борда..

След като беше известен за позитивния тест на служителя, президентът получи PCR тест и беше негативен. Той ще бъде тестван още веднъж в сряда.

Псаки обаче сподели, че президентът Байдън няма да се самоизолира и ще „ продължи с ежедневния си график “, базирайки се на настоящите насоки на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). Агенцията не предлага карантина за тези, които са изцяло ваксинирани, макар редица „ пробивни инфекции “, следени измежду имунизираните пациенти по целия свят, в това число засиления асистент на Белия дом.

Неназованият чиновник не е първият в администрацията на Байдън, който се болести с заболяването, като министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и самата Псаки – и двете изцяло имунизирани – дадоха позитивна проба през октомври. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР