Помощник-държавният секретар на САЩ Франсис Фанън разкритикува строежа на Балкански

...
Помощник-държавният секретар на САЩ Франсис Фанън разкритикува строежа на Балкански
Коментари Харесай

САЩ са против строежа на Балкански поток и АЕЦ Белене

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Франсис Фанън разкритикува градежа на " Балкански поток " на територията на България, заяви Нова телевизия. Това е станало по време на срещата му с енергийния министър Теменужка Петкова. Мотивът на Франсис Фанън е, че тръбата е продължение на " Турски поток ".

Проектът е заплашен от наказания , защото Съединени американски щати считат, че посредством него Русия ускорява енергийното си въздействие в района.

Американските наказания против газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток " ще обиден продължението на съветския газопровод през България, стана ясно от думите на асистент държавният секретар на Съединени американски щати.

На срещата сред министъра на енергетиката Теменужка Петкова и Фанън са обсъждани енергийната диверсификация и стратегическото партньорство сред България и Съединените щати. Бе разисквана и.

Освен трайната си позиция против градежа на продължението на " Турски поток " Съединени американски щати са и срещу построяването на АЕЦ " Белене " , заяви БНР, цитирайки " Медияпул ". Тезата е показана от Франсис Фанън след срещата му с Петкова.

Той счита, че тези два плана не обезпечават енергийна диверсификация на България. Руското съоръжение за втората нуклеарна централа е софтуерно остаряло , безапелационен е помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Франсис Фанън.

В същото време Вашингтон мощно предизвиква построяването на газовата връзка сред България и Гърция и счита, че опция на АЕЦ " Белене " могат да бъдат дребни модулни реактори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР