Помощник-държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл не е успял да

...
Помощник-държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл не е успял да
Коментари Харесай

Помощник-държавният секретар на САЩ отложи посещението си в България

Помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Дейвид Хейл не е съумял да дойде на плануваното посещаване в България зарадикризата в Близкия изток. Това заяви посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа при започване на първата сесия на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати.

Споразумението за осъществяване на разговора бе подписано сред българския министър председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп преди месец и половина. Вместо Хейлв София дойде заместникът му Мат Бойс.

Херо Мустафаобяви, че разговорът сред двете страни ще се води по доста въпроси, в това число стопанска система, енергетика, защита и правораздаване. Част от изявлението ѝ бе направено на български. Мустафа изясни, че Съединени американски щати в действителност държат на партньорството си с България, а “гордата българска нация “ заслужават най-хубавото за себе си и децата си.

Премиерът Бойко Борисов изясни, че през март в България ще дойде помощник-държавният секретар по консулските въпроси на Съединени американски щати, за дазапочнат договаряния за отпадане на визите.

“Надявам се до година, година и нещо да завърши и тази тематика “, сподели Борисов. Той подсети, че Канада не е имала никакви проблеми с българите, откакто е премахнала визите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР