Помощна сграда в двора на ОУ “Христо Смирненски в аксаковското

...
Помощна сграда в двора на ОУ “Христо Смирненски в аксаковското
Коментари Харесай

Децата във варненско село учат природни и точни науки в модерен STEM център

 Помощна постройка в двора на ОУ “Христо Смирненски " в аксаковското село Въглен бе главно ремонтирана и превърната в съвременен STEM център за на практика занятия по естествени и точни науки.

Лабораторията по естествени науки и кабинетът по осведомителни технологии са съвременно оборудвани с компютри, нови мебели и 3 D принтер. Продължава снабдяванетос консумативи и реактиви.

STEM центърът в ОУ “Христо Смирненски " в с. Въглен стана вероятен с помощта на стъвместните старания на националната стратегия “Изграждане на учебна STEM среда " и Община Аксаково.

Възпитаниците на учебното заведение натрупат там на практика опит и познания по компютърно моделиране, в лабораторията организират упражненията си по физика и химия, споделя шефът на ОУ “Христо Смирненски " Димитър Димитров. В учебното заведение на село Въглен сега се образоват 106 възпитаници, в това число и подготвителнитегрупи. Необхванати от просветителната система деца няма, има напуснали, само че причената за това е пренасяне на фамилиите в чужбина, разяснява шефът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР