Помощите за пострадалите семейства в Каравелово ще се забавят, съобщават

...
Помощите за пострадалите семейства в Каравелово ще се забавят, съобщават
Коментари Харесай

Не са готови списъците с пострадалите от наводнението в Каравелово, помощите ще се забавят

Помощите за потърпевшите фамилии в Каравелово ще се забавят, оповестяват от агенция “Социално подкрепяне “ - Карлово. 

Списъците с потърпевшите фамилии в Каравелово не са подготвени. Не са разказани и вредите в наводнените къщи. Административните неуредици ще забавят с дни изплащането на държавната помощ за бедстващите семейства. 

 Въпреки обещаната помощ от страната за фамилиите с възпитаници, в петък се оказа, че тя няма да пристигна в точния момент. Парите ще бъдат преведени след първия образователен ден.

Служителите на Агенцията за обществено подкрепяне от рано сутринта обикалят и разнасят декларациите за еднократната помощ от по 375 лв.. Парите най-рано могат да бъдат преведени след две седмици.

„ Просто обработката на документите изисква време, тъй че съответно не мога да ви кажа ”, Неделка Ненкова, специалист в Агенция “Социално подкрепяне “- Карлово.

Татяна е самотна майка на две деца- едното ще е в 3-ти, а другото в 9 клас. Социалните към момента не са стигнали до нея, а първият образователен ден наближава.Жената е безработна. Оказва се, че даже не може да кандидатства за помощта от страната.

 Документите са ми унищожени. Преди евакуацията са някъде в колата ми, която е малко по-надолу в трупите ”, съобщи Татяна Тодорова пред " Нова ".

Шест фамилии са поискали да бъдат настанени във краткотрайни жилища. Едното е това на Пенка Колева. Къщата ѝ е рискова за обитаване, а имуществото, за което са събирали пари цялостен живот, е унищожено за момент.

„ Поне зимата да има някъде да си посрещнем нуждите- на топло и на изсъхнало. Да имаме покрив над глава- пет дни никакво къпане. С калта лягаме, с калта ставаме. Това беше кухня, обзаведени с всичко - мебели, електроуреди. Сега нищо ”, твърди Пенка Колева.

Две фамилии са поискали да бъдат обезпечени фургони. „ С тези формуляри ние ще желаяме от страната всичко това, което хората са описали, че са изгубили и желаят да им бъде възобновено по някакъв метод. С тези описи ще търсим помощ от страната, тъй като всички се надяваме на тази помощ ”, показва Славка Червенкова- кмет на с. Каравелово.

Електрозахранването към помпените станции е възобновено. Очаква се ВиК да стартира построяването на краткотрайни водопроводи. Над 30 умрели животни са открити и загробени от Агенцията по храните.

В селото продължават  да идват камионни от цялата страна с хранителни помощи и облекла за бедстващото население.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР