Помощите за отопление ще бъдат с 20% повече в сравнение

...
Помощите за отопление ще бъдат с 20% повече в сравнение
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Ще предложим 770 лева минимална работна заплата


Помощите за отопление ще бъдат с 20% повече спрямо предишния отоплителен сезон

Служебното държавно управление ще предложи минималната работна заплата, която бе вдигната на 710 лева от 1 април, да се усили на 770 лева от 1 януари 2023 година. Това разгласи служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, който показа екипа си и целите в работата му.

Сумата ще бъде реализирана посредством нова формула за определянето на минималната работна заплата, съгласно която тя ще е равна на 50% от междинната работна заплата за миналата година.

По този метод ще спре административното ѝ установяване от страната, а механизмът ще следва бъдещата евродиректива за обективни приходи.

„ Ще предложим минималната работна заплата да бъде 50/100 от междинната работна заплата по отношение на предходната година. Това в изражение е в рамките на 770 лв.. Това ще бъде предлагането, което ще обсъждаме със обществените сътрудници “, сподели Лазар Лазаров.

Той изясни, че това е базов вид на разискване на този стадий, само че с цел да стане факт, първо би трябвало да се разиска със обществените сътрудници, а по-късно да залегне в Бюджет 2023 година.

Началник на кабинета на Лазаров е Татяна Георгиева, а Наталия Ефремова, Надя Клисурска-Жекова и Емил Мингов са заместник-министри.

Последователност, последователност и експертиза са били критериите при образуването на екипа, както и равнопоставеност на мъжете и дамите, уточни Лазар Лазаров.

„ Част от активността на министерството е ориентирана към най-нуждаещите се от целева помощ за отопление “, уточни служебният министър.

„ Всеки, който получава помощ за отопление, ще получава с 20% повече спрямо предишния отоплителен сезон. По-високата помощ ще стартира да се изплаща от 15 август “, посочи Лазаров.

„ Предприети са д
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР