Помощ заради войната в Украйна ще получат българските фермери. Това

...
Помощ заради войната в Украйна ще получат българските фермери. Това
Коментари Харесай

Българските фермери ще получат допълнителна държавна помощ заради войната в Украйна

Помощ поради войната в Украйна ще получат българските фермери. Това излиза наяве от решение на Управителният съвет на Държавен фонд земеделие. Според него формиралият се излишък по схемата „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ ще бъде разпределен на бенефициентите, подали заявки по помощта през актуалната година.

 фотография: БГНЕС

Европейската комисия утвърди държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ със период на използване до края на 2023 година Одобреният бюджет на помощта е в размер на 213 000 000 лв. и е разпределен в следните посоки:

„ Животновъдство “ – 102 000 000 лв., „ Растениевъдство “- 111 000 000 лв.

Според напътствията за използване на помощта е открит банкет на заявки за подпомагането. Той беще открит на 28.03.2023 година По него са признати общо 36 802 заявки за подкрепяне, от които 35 364 са възможни за подкрепяне. Общо усвоеният запас по схемата към днешна дата е в размер на 177 287 419 лева

 Снимка: Държавен фонд Земеделие

Съгласно Указанията за използване на помощта, при положение на съществуване на остатъчен запас, същият ще бъде преразпределен след Решение на УС на Държавна фирма „ Земеделие “ за изменение на прилаганите ставки по предложение на Министерство на земеделието и храните.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР