Помощ от България потегли тази сутрин към Албания. Семейни палатки,

...
Помощ от България потегли тази сутрин към Албания. Семейни палатки,
Коментари Харесай

България изпрати помощ за Албания, наши спасители са в готовност да отпътуват

Помощ от България потегли тази заран към Албания. Семейни палатки, одеяла, хранителни артикули, хигиенични пакети, обезпечени от бедствения запас на Българския червен кръст и предопределени за хората, останали без дом. България изпраща и 200 000 лева финансова помощ за потърпевшите. Група спасители също е в подготвеност да отпътува, при нужда.

Минути след 9 ч. тази заран първите камиони с помощи за бедстващите в Албания потеглиха от складовата база на БЧК в село Лозен.
Акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК: България още веднъж подава ръка и оказва помощ, както на нас са ни помагали по време на бедствия, по този начин и ние оказваме помощ на закъсалите наши албански братя и сестри. Помощта, която даваме е тук пред вас, тя не е дребна. Тя е за 5000 индивида.
100 броя десетместни палатки, 1000 одеяла, хигиенични пакети и храна, са единствено част от помощите, които България дава на засегнатите от земетресението албанци.
Акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК: Ние дружно с Турския червен полумесец направихме по този начин наречения хъб за помощ на Балканите. В него има всичко належащо за помощ. Ние в действителност в този момент от него вадим - от Българския червен кръст, от Турския червен полумесец, с цел да помогнем на албанския народ. Това, което го виждате през днешния ден ще бъде изпратено и през днешния ден ще бъде на място, на полето при хората и ще им бъде раздавано.
Хуманитарната помощ, която изпращаме на Албания на този стадий е на стойност над 100 000 лева, като част от нея е обезпечена и от запасите на Министерство на вътрешните работи и отпътува в ранния следобяд.
Николай Николов, шеф на ГДПБЗН: Пакети за 500 индивида, филантропични пакети. 1000 надуваеми одеала. Т.е. това, което сътрудниците от Албания желаеха и е от първа нужда. Днес се чух с сътрудниците от Албания и те помолиха готовността на нашите екипи, 20 индивида, които да изпратим спасители за търсене и избавяне в Албания продължава, т. е. подготвени сме във всеки един миг да ги изпратим.
Спасителите ще заминат сега, в който Албания каже, че това е належащо.
  От нашите пратеници: Албанските българи след земетресението От нашите пратеници: Албанските българи след земетресението
Земята в Албания продължава да се тресе. Този следобяд беше регистриран нов трус със мощ 5,1 по Рихтер. В избавителните интервенции за търсене на оцеле...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР