Помолихме популярният бот ChatGPT, който е базиран на изкуствен интелект,

...
Помолихме популярният бот ChatGPT, който е базиран на изкуствен интелект,
Коментари Харесай

ChatGPT казва кога ще бъде добит последния Биткойн и това ли ще е краят на крипто

Помолихме известният бот ChatGPT, който е основан на изкуствен интелект, да предвижда периодите за извличане на последния биткойн (BTC).

ChatGPT ни осведоми, че основаването на Биткойн през 2009 година е довело до визията за децентрализирана и транспарантна финансова система, свободна от контрола на централните банки и държавните управления. Същността на тази революционна идея се крие в така наречен “майнинг ”, който обезпечава сигурността на мрежата и основава нови BTC.

Разбирайки смисъла на намаляването на премиите от Биткойн майнинг на половина, помолихме ChatGPT да навлезе по-дълбоко в тематиката. Тя изясни по какъв начин всяко такова халвинг събитие понижава възнаграждението на блока и е от значително значение за управление на скоростта, с която новите BTC влизат в обращение. Тази деликатно направена система подсигурява, че предлагането на Биткойн е лимитирано, насърчавайки дефицита и евентуално допринасяйки за цената му с течение на времето.

Въз основа на обширния си набор от данни ChatGPT ни осведоми за последния халвинг през май 2020 година, по време на който блок дотацията беше понижена на 6.25 BTC. Чатботът акцентира, че това понижение е целенасочена мярка за ръководство на инфлацията и поддържане на предвидим график на издаване, като в същото време се усилва възприеманата стойност на Биткойн.

На въпрос за възможното привършване на основаването на нови Биткойн токени ChatGPT предвижда, че въз основа на сегашния халвинг график, последният Биткойн евентуално ще бъде придобит към 2140 година Този крайъгълен камък ще означи кулминационната точка на процеса на рандеман и общата горна граница на предлагането от 21 милиона BTC, както е планувано от Сатоши Накамото.

ChatGPT акцентира още, че неналичието на основаване на нови Биткойни посредством майнинг не значи завършек на криптовалутата. Напротив, изкуствения разсъдък акцентира, че миньорите ще продължат да играят основна роля в мрежата, като валидират преводите и обезпечават сигурността на блокчейна. Тяхното заплащане разчита главно на таксите за преводи, което подтиква миньорите да поддържат целостта на мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР