Помогнете ни, г-жо Нинова, за да не изчезнем. Ако не

...
Помогнете ни, г-жо Нинова, за да не изчезнем. Ако не
Коментари Харесай

Млекопроизводители към Нинова: Благодарим ви, че от години защитавате българското производство

„ Помогнете ни, г-жо Нинова, с цел да не изчезнем. Ако не се вземат моментални ограничения, до края на годината фермерството в България завършва, а по-късно и ние. ” С подобен зов се обърнаха от Асоциацията на млекопроизводителите към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща в централата на партията. В нея от левицата се включиха лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в Шумен и Русе Иван Иванов и членовете на изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и Вяра Емилова., оповестиха от пресцентъра на партията.

„ С вас сме, ще помогнем ”, увери Нинова.

Млекопроизводителите сложиха някои от сериозните проблеми пред тях като високите надценки, които огромните вериги поставят на техните артикули, размера на Данък добавена стойност върху млечните артикули и неравностойното състояние на българските земеделци и животновъди по отношение на средноевропейските равнища на субсидиране, което съществено въздейства на конкурентоспособността на българската продукция.

Те изрекоха своята признателност за борбата, която Българска социалистическа партия води още от 2017 година за по-добри условия на българските производители в огромните хранителни магазини и за поддръжката за намаление на Данък добавена стойност върху храните. „ Молбата ни е да продължим тази борба ”, обърнаха се те към водача на Българска социалистическа партия.

„ Бъдещите войни в света ще са за храна и вода. Водим от дълго време борбата за отбрана на българското произвеждане и ще я водим до край. Предлагаме таван на цените на главните артикули като краткосрочна мярка. Той няма да засегне производителите, само че ще даде мигновен резултат за намаление на крайната цена ”, съобщи Корнелия Нинова.

В по-дългосрочен проект тя уточни ограничения от програмата на Българска социалистическа партия за възобновяване на „ Напоителни системи ”, доближаване на дотациите до европейските равнища, заплащане на кг осъществен артикул.

„ По отношение на Данък добавена стойност на храни, чукате на отворена врата. Седем пъти сме внасяли това предложение, ще го внесем отново. Хлебарите споделят, че в случай че нямаше 0% Данък добавена стойност върху брашното и хляба, в този момент хлябът щеше да е 3,50 лева Така че тази мярка работи ”, сподели още Нинова.

Иван Иванов срещна млекопроизводителите със Закон за браншовите организации в земеделския бранш, който от Българска социалистическа партия имат желание да внесат в идващото Народно заседание и който, съгласно социалиста, ще помогне с огромна част от проблемите в връзките сред производителите и комерсиалните вериги. Бившият аграрни министър бе безапелационен, ще се търси сметка за какво заложените средства за земеделските производители не са изплатени и ще упорства бързо да се изплатят.

Участниците в срещата се сплотиха, че с цел да се случи всичко това, е нужно да се образува постоянно държавно управление, тъй като служебното не може да организира политика и промени.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР