Помните ли трагичния инцидент край странджанското село Горно Ябълково от

...
Помните ли трагичния инцидент край странджанското село Горно Ябълково от
Коментари Харесай

Три години след трагедията с граничаря край Горно Ябълково разследването зацикли

Помните ли трагичния случай край странджанското село Горно Ябълково от 26 декември 2014 година, лишил живота на 33-годишния Асен Асенов? Тогава ЗИЛ с гранични служители на реда се обърна в канавката, един чиновник на Министерство на вътрешните работи почина, а други шест бяха ранени – като на война в спокойно време, написа „ Флагман “. Още в първите дни след нещастието източници, поискали анонимност твърдяха, че камионът бил механически нередовен – без спирачки, скорости и блокажи – пътуващ ковчег. Зад кормилото бил Асен Асенов, който изпуснал контрола над неизправната машина и се обърнал в канавката, а от удара умрял на място, оставяйки двете си деца сираци.

Вдигна се сериозен медиен звук, а тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков се срещна със синдикатите, обещаваше без значение и цялостно следствие и възстановяване на изискванията на граничните служители на реда.

След като медийния интерес стихна и следствието зацикли. Според околните на 33-годишния Асен Асенов то е било ненапълно и са позволени голям брой нарушавания.

В последна сметка е прекъснато, а преди няколко дни отводът е доказан и от Бургаския областен съд, който е счел, че няма отговорен за нещастието край Горно Ябълково.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР