Помните ли кой предмет ви беше най-труден в училище? Математиката,

...
Помните ли кой предмет ви беше най-труден в училище? Математиката,
Коментари Харесай

Как да помогнем на децата да учат по-лесно история

Помните ли кой предмет ви беше най-труден в учебно заведение? Математиката, може би?! А помните ли кой предмет бе окачествяван като най-съществен? Може би още веднъж математиката? Или пък историята?

Да, историята е един от най-важните предмети в учебно заведение, защото изяснява произхода ни, средата, в която живеем, дава ни мъдрост и уроци наготово.
И тъй като за мнозина възпитаници историята е просто лист с значими дати, които мъчно се помнят, а би трябвало да се помнят, взехме решение да попитаме нашите другари от Образователен уебсайт №1 на България – Уча.се, по какъв начин се учи елементарно история.

Според тях и родителите, и учителите могат доста да оказват помощ на децата да заобичат значимия предмет и да го учат с готовност.

Класната стая

На първо място стои вдъхновяващата атмосфера на кабинета по история. Да, правилно е, че в множеството учебни заведения липсва подобен кабинет, само че от време на време и няколко карти или пък фотоси, изровени от някой онлайн списък, могат да възпламенят ползата на децата. Те обичат образните материали, тъй като им оказват помощ по-лесно да възприемат материала, да си показват събитията.

Историческите филми

Ето за какво отлична концепция е учениците да гледат постоянно исторически филми. Понякога документалните поредици са доста по-интересни от предстоящото, а да не подминаваме обстоятелството, че Холивуд също осъществя редица заглавия, които благодарение на компютърни резултати могат да пресъздадат атмосферата на разнообразни отминали столетия.
 Thinkstock
Екскурзиите

Нищо не влияе повече от персоналния допир. Да посетиш историческо място, да усетиш неговата сила и да си представиш събитията, с които то се свърза, е най-въздействащият метод да учиш трайно история. Ето за какво доста е значимо да се подхващат екскурзии до исторически забележителности. Тази задача до известна степен се чака от учебното управление, само че умерено може да бъде изпълнена и от родителите.
 Thinkstock
Видео уроци на понятен език

История се учи елементарно с видео уроци на понятен и забавен език. Точно това оферират и нашите другари от Уча.се, в чийто уебсайт могат да бъде открита цялата история на България във видео уроци, които печелят вниманието на дребни и огромни със своя автентичен и доста забавен метод. Уверете се сами със следното видео, което споделя и изяснява главните въпроси, свързани с историята.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР