Помните ли Кловис Фернандес? Онзи възрастен фен на Бразилия с

...
Помните ли Кловис Фернандес? Онзи възрастен фен на Бразилия с
Коментари Харесай

Заветът на Кловис – най-известният фен на Бразилия

Помните ли Кловис Фернандес? Онзи възрастен почитател на Бразилия с побелял мустак, който беше прегърнал копие на международната купа и плачеше след загубата на „ селесао “ от „ Германия с 1:7 на Мондиал 2014. Той е най-известният бразилски футболен почитател. Посещава седем следващи международни шампионати и безкористно поддържа националния в положително и неприятно. И по този начин до 2015-та. Тогава Кловис губи живота си след 9-годишна борба с рака. Последният му огромен шампионат е точно домашният Мондиал през 2014 година, където Бразилия отпада със срамното 1:7. Преди да си отиде от този свят Кловис става едно от най-разпознаваемите лица по стадионите. Превръща се в знак на безграничната обич към петкратните международни първенци. Него към този момент го няма, само че синовете му Франк и Густаво не престават завета му. Сега са в Русия. Със себе си носят известното копие на международната купа, само че и огромната шапка на своя татко.

“Татко стана прочут по време на оня мач с Германия – споделя Франк, единият от двамата сина на Кловис. – Камерите от мача го снимаха по какъв начин плаче. Татко не можеше да се разхожда умерено по улиците още от идващия ден. Всички го спираха за фотография.”

Първоначално Кловис стартира борба с рака. Води здравословен метод на живот, само че няколко месеца преди кончината му стопира с химиотерапията. Прекарва последните седмици от живота си вкъщи при своето семейство.

“Когато татко ми умря, организирахме празненство – прибавя Густаво, другият наследник на Кловис. – Изпихме 50 литра бира и изядохме 20 огромни пици. Защо да бъдем тъжни? Татко си отиде като звезда! Имаше страховит живот и сме сигурни, че не искаше да има тъжни лица на неговото заравяне.”

Световното в Русия е първото, на което Франк и Густаво са без своя татко.

 Заветът на Кловис – най-известният почитател на Бразилия

“Сигурни сме, че баща е с нас, усещаме го – сподели Франк, целувайки по едно и също време копието на купата със своя брат Густаво. – Той обичаше Бразилия повече от всичко и беше по този начин, до момента в който гибелта не ги раздели. “

Синовете на Кловис Фернандес не престават оттова, откъдето известният им татко спря. И ще носят по целия свят обичания му трофей.

Снимки: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР