Помислих си, че мълния е ударила самолета, разказва Нейт Фишър,

...
Помислих си, че мълния е ударила самолета, разказва Нейт Фишър,
Коментари Харесай

От първо лице за аварията над Денвър: Помислих, че мълния е ударила самолета

Помислих си, че гръмотевица е блъснала самолета, споделя Нейт Фишър, който бил на борда на самолета, който се разпадна над Денвър през вчерашния ден. Сега, откакто мотор на аероплан, модел 777, се възпламени във въздуха, Boeing e изправен пред нов проблем - още една партида от самолетите му бе приземена,
Компанията сама предложи 128 машини със същия мотор да бъдат заземени. United Airlines, чиято благосъстоятелност бе машината, заземи 24 от своите 777, до момента в който двете съществени самолетни компании в Япония стопираха 32 самолета от приложимост. Разследването по случая продължава.

Силният гръм подсказва на пасажерите на United Flight 328, че нещо не е наред. На борда му има 241 души. Някои от тях подвигат сенниците си, с цел да видят какво се случва. А пред очите им се открива ужасяваща панорама - моторът гори. Други вършат противоположното - покриват прозорците си, прегръщат околните си и се молят. А долу, в Денвър, хората търсят къде да се подслонят, с цел да избегнат парчета, ненадейно паднали на земята.

Пилотите незабавно се връщат назад към летището и кацат безпроблемно. Забележително е, че няма известия за ранени хора нито във въздуха, нито на земята, написа dnes.bg.

И въпреки всичко изявленията с пасажери демонстрират, че случаят е уплашил всички. Ето по какъв начин реагират хората във въздуха и тези на земята в тези напрегнати моменти:

" Чу се мощен гръм "

" Имаше мощен гръм, тон, който не желаете да чувате, когато сте в аероплан ", споделя Лок, който лети със брачната половинка си. " Моментално подвигнах сенника си и бях много изплашен, когато видях, че моторът от моята страна липсва. Със брачната половинка ми просто се радвахме, че не бяхме над океана, тъй като натам се бяхме насочили ", споделя той. Лок споделя, че е усещал страха в самолета, само че всички са запазили успокоение.

" Много хора не можеха да видят мотора, тъй че аз бях малко по-паникьосан, тъй като го виждах и знаех, че това не е вярно ", сподели той.

Когато Боб Браун чува детонацията, той поглежда през прозореца си, вижда повредата на мотора и вади телефона си, с цел да го снима. " Погледнахме се с жена ми, хванахме се за ръце и просто си пожелахме да забележим децата си още веднъж ", споделя той.

Майк Вена бил в средата на самолета, когато чува детонацията. " Самолетът просто стартира да трепери и беше по този начин за към половин час, до момента в който не кацна ", споделя той пред KCNC. " Нека просто се помолим ".

Вена сподели, че професионализмът на екипажа ги е успокоявал, само че той въпреки всичко изпитвал терзание.

" Нямаше суматоха измежду екипажа, нямаше суматоха измежду пасажерите ", споделя той. " Просто се притеснявах за децата си, тъй като те не бяха с нас, а това бе първата ни почивка сами от 21 години насам ", изясни той.

" Първоначално бях много паникьосан ", споделя Дан Смит от Портланд, Мейн, пред KCNC. " Но мисля, че екипажът свърши добра работа по успокояването. "

Бренда Дон, която пътува с децата си, видяла дима пред прозореца и незабавно схванала, че нещо не е наред. " Дъщеря ми седеше до прозореца, а аз споделих: " Не гледайте, дано го затворим и просто се помолим ", споделя тя пред KUSA. " И това направихме. Просто се държахме за ръце и се молехме. "

Даниел Томас, която живее в Хонолулу, похвали екипажа за държанието им. " Мисля, че водачите имаха голяма заслуга за това, да накарат всички да се усещат в сигурност ", споделя тя.

А Трой Луис твърди, че още през цялото време е бил убеден, че ще се върнат безвредно.

" Веднага щом направихме завой и видяхме пистата, се уверих, че ще оцелеем. Със фамилията ми си казахме, че се обичаме ", споделя той пред KUSA. " Това ви кара внезапно да си спомните всички тези неща, които елементарно можете да забравите ".

След като се върнал безвредно на сушата, Лок споделя, че е успокоил нервите си и се е подготвил за останалата част от пътуването.

" Пийнах един коктейл. И, да, ще опитаме още веднъж. Ще опитаме още веднъж. Този път възможностите са при нас ", споделя той и не е самичък в желанието да продължи пътуването си. United Airlines обявиха, че по-голямата част от пасажерите са подхванали още един полет на компанията до Хонолулу, до момента в който " тези, които не желаят да пътуват с нас довечера, са получили настаняване в хотел ".

Докато тези във въздуха се тормозили за кацането, тези на земята вдигали очи към небето, с цел да видят парчета, падащи от него.

Голямото кръгло покритие на мотора паднало тъкмо до жилище, само че за благополучие пропуснало да аргументи по-сериозни вреди. Кирби Клементс, притежателят на жилището, споделя пред KMGH, че счита, че батутът на съседа му го е изхвърлил в двора му: " Но щом отворих вратата, видях, че е паднала част от мотор на аероплан ".

Кийрън Кейн показа пред CNN, че си е играла с децата си в локално начално учебно заведение, когато аероплан прелетял и се чул мощен гърмеж. " Видяхме по какъв начин мина, чухме огромната детонация, погледнахме нагоре, в небето имаше черен пушек ", споделя Кейн.

" Отломките започнаха да валят, изглеждаха като че ли се носят и не са доста тежки, само че в действителност в този момент, когато ги гледаме, великански железни части са на всички места ", споделя той. " Бях сюрпризиран, че самолетът продължи без да трансформира траекторията си или да прави каквото и да било. Той просто продължи да върви по пътя, като че ли нищо не се е случило ", споделя мъжа. Той и децата му са се подслонили в беседка покрай детската площадка и са следили по какъв начин отломките се спускат на към две или три пресечки.

Собственик на жилище в Брумфийлд споделя пред KCNC, че правил сандвичи за дъщерите си, когато парчета от самолета се разрушават в покрива му.

Друг мъж, Марк Москович, споделя, че е чул мощен гърмеж, а когато е погледнал на открито, видял огромно парче метал, падащо от небето на улицата. " Качих се на горния етаж, с цел да видя жена ми и бебето, които спяха, с цел да се уверя, че са в сигурност ", споделя той.

Джим Хънтър тренира футболисти в Комънс Парк, когато вижа, че отломките падат от небето. Футболният тим се скрива на несъмнено място и никой не пострада. " Те бяха на всички места. Небето беше цялостно с тези части, падащи върху полето ", споделя той пред KUSA.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР