Помирие. Атрактивен район в град Каблешково, собственост на Община Поморие,

...
Помирие. Атрактивен район в град Каблешково, собственост на Община Поморие,
Коментари Харесай

Бургас: Атрактивен район в град Каблешково, собственост на Община Поморие, ще бъде разделен на два отделни квартала, предназначени за застрояване от хора с жилищни нужди

Помирие. Атрактивен регион в град Каблешково, благосъстоятелност на Община Поморие, ще бъде разграничен на два обособени квартала, предопределени за застрояване от хора с жилищни потребности, оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Това ще помогне и да се усъвършенства съществуващото състояние с неурегулираните улици наоколо до новите квартали. „ Всеки желае да живее в един спретнат град, а с цел да се подреди този град би трябвало да има проект за регулация и застрояване. Ние вършим тъкмо това – успяхме да отделим двата нови квартала, накъдето Каблешково ще може да пораства и то в една от най-атрактивните си зони. ”, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев на жителите на Каблешково, по време на общественото разискване на проектобюджета на Общината за 2019 година
Община Поморие съумя да отбрани плановете си по Програмата за развиване на селските региони, която финансира дребни обитаеми места. Именно по тази стратегия следва да бъде изработен главен ремонт на три улици и да се обнови огромния парк в града. Чрез взаимен план с НЧ „ Атанас Манчев ” ще бъде построено 24-часово видеонаблюдение.
„ Бюджетът на Общината е действителен, а не избирателен. И в тази връзка мога искрено да ви кажа, че построяването на канализация в гр. Каблешково няма да се случи в сегашния програмен интервал по Оперативна програма „ Околна среда ” т.е до 2020 година Това е по този начин, поради промени в изискванията на програмата, които не разрешават осъществяването на планове за създаване на канализация в обитаеми места под 10 хиляди поданици. Ако програмата бъде отворена, ние сме подготвени да внесем план, само че към този момент това ще се случи най-рано в новия програмен интервал, след 2020 година. ”, съобщи кметът Алексиев.
Относно другата болна тематика – „ Кабланд ”, кметът заяви, че окончателното решение на всяка от сезираните способени институции е едно и също, а точно че нарушаване в първичната договорка с Кабланд има, само че срокът за сезиране на прокуратурата, за повреждане на порочната договорка, от дълго време е отминал – отминалостта е изтекла още през 2007 година.
Освен в Каблешково, срещи за разискване на бюджета се организираха в селата Александрово и Медово. И в двете обитаеми места се планува възобновяване на парковете и вложения в благоустрояването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР