Ползите за здравето от йога са многобройни. Включват укрепване на

...
Ползите за здравето от йога са многобройни. Включват укрепване на
Коментари Харесай

Горещата йога - тонове изгорени калории

Ползите за здравето от йога са многочислени. Включват подсилване на мускулите, възстановяване на съня, повишение на гъвкавостта и понижаване на напрежението. А най-хубавото е, че съществуват голям брой стилове и способи на упражненията - всеки от които има своите преимущества.
 Меган Маркъл, пилатес, йога, инфрачервена сауна и какъв брой коства здравословният й метод на живот
Колко коства здравословният живот на Меган Маркъл

От пилатеса и йогата до смутитата, и добавките

Едно набиращо все по-голяма известност посоки в йога през днешния ден е така наречен гореща йога. Тя се практикува от редица известни персони, измежду които Меган, херцогинята на Съсекс, Хейли Бийбър и Джесика Алба.

Горещата йога в действителност е всяка форма на йога, която се прави в нагрята среда, нормално с температура от 32 до 40 градуса. В тези условия могат да се извършва всеки жанр извършения, без значение от сложността и бързината.
 Снимка 623859

Създател на тази идея е американският йога гуру от индийски генезис Бикрам Чоудхури, който я основава през 70-те години на предишния век. За да пресъздаде за своите възпитаници концепцията за упражняване на йога навън, той взема решение да загрее студиото си до 40 градуса, до момента в който извършва няколко основни йога пози.

И до момента в който доста от обичайните практики са свързани с повишение на силата и гъвкавостта, съществена цел на горещата йога безусловно е изобилното потене. Редица проучвания демонстрират, че потенето е извънредно потребно за кожата и организма като цяло, защото освобождава насъбраните отрови.
 Снимка 623860

Загряването е и добра кардио подготовка, при която се изгарят доста калории - изключително спрямо по-традиционните стилове йога. При 90-минутна сесия се горят приблизително към 330 калории, написа USA Today.

Друго преимущество на горещата йога е подобряването на дихателните техники. Изпълнението на йога позите при нараснали температури изисква повече устойчивост, което принуждава практикуващите да се настроят по-дълбоко към дишането си.

Мнозина считат и, че престоят в затоплено помещение загрява мускулите, което разрешава по-голяма еластичност при заемане на позите.
 Йога, постоянното й упражняване и какви са изгодите за тялото и мозъка
Как йога трансформира тялото и мозъка

Много повече от подготовка

Въпреки многото изгоди, горещата йога въпреки всичко не е за всеки. Някои от евентуалните вреди от тази процедура включват нараснал риск от топлинно безсилие и даже удар. Не се предлага за бременни дами, както и за хора с астма, защото е потвърдено, че утежнява това положение. Трябва да се заобикаля и от страдащите от сърдечно-съдови болести. Топлината уголемява кръвоносните съдове и кара сърцето да работи по-усилено, което може да бъде рисково, в случай че човек има здравословни проблеми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР