Ползите от тези познати за нас храни за закуска, обяд

...
Ползите от тези познати за нас храни за закуска, обяд
Коментари Харесай

6 суперхрани, които да похапваме през лятото

Ползите от тези познати за нас храни за закуска, обяд и вечеря са в действителност огромни.

БОСИЛЕК

Сезон: лято

Възможно ли е да си представим по-стара и в това време здравословна италианска салатата от " Капрезе " с домати, моцарела и босилек? В същото време, ароматната билка оказва помощ на на тялото да в профил до 1000 мг сол дневно, което е извънредно значимо през лятото, когато от топлината тялото може да се подува, написа Elle.

АСПЕРЖИ

Сезон: април - юли

Аспержите са натурален пробиотик. С други думи, техните нишки подхранват потребните пробиотични бактерии в червата ни и оказват помощ за поддържането на уравновесена микрофлора. Готвенето с аспержи е преимущество, тъй като са освен суперхрана, само че и супер-универсална съставна част, която може да се добави към чорба, паста, омлет или да служи единствено като гарнитура.

ДИНЯ

Сезон: юли - септември

Една любеница се състои от 92% вода и съдържа 6% захар, което я прави идеална за хидратация през лятото. В този случай захарът поддържа изгубените електролити заради прекалено изпотяване. Е, най-полезното в динята са витамините А и С, които оказват помощ да имате гладка кожа и мощен имунитет.

ЧЕРЕША

Сезон: май - юли

Уловете момента, до момента в който обичаният ви плод не е липсващ! Черешите съдържат антоцианини и антиоксиданти, който укрепват сърцето и понижават риска от хронично сърдечно-съдови болести. Вместо сладолед изберете огромна чаша с охладени череши.

ДОМАТ

Сезон: юли - септември

Доматите укрепват имунната система и насищат тялото с витамин С като задържат кожата млада. Тайната е в антиоксиданта ликопен, който, апропо, защищава кожата от нездравословните ултравиолетови лъчи и оказва помощ да се забави процеса на стареене.

АВОКАДО

Сезон: август - октомври

Плодът е цялостен с устойчиви мазнини, които са потребни за здравето, тъй че след салатата с авокадо, не би трябвало да желаете да се храните още веднъж. Преди четири години, учените са открили, че тези, които обичат авокадо и го ядат постоянно имат по-малък обсег на обиколката на талията. А предписания с авокадо има доста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР