Ползите от подобна сделка са големи както за Amazon, така

...
Ползите от подобна сделка са големи както за Amazon, така
Коментари Харесай

Amazon преговаря за сериозен дял в индийската ритейл верига Reliance Retail

Ползите от сходна договорка са огромни както за Amazon, по този начин и за Reliance

© Carlos Jasso Американския е-гигант Amazon води договаряния за придобиването на 28% от най-голямата ритейл верига в Индия Reliance Retail. Тя е част от индийския мултинационален конгломерат Reliance Industries, който ръководи и сполучлив бизнес в областта на енергетиката.

Преди да стартира диалози с Amazon, индийската компания, която се ръководи от най-богатия мъж в страната - Мукеш Амбани, водеше договаряния и с китайската Alibaba, оповестява Reuters. До договорка обаче не се е стигнало поради другите оценки, които двете компании са дали, разяснява източник на организацията. Reliance ще ускори ритейл бизнеса си, в случай че си партнира с компания със мощно онлайн наличие, споделя още той.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки това е напълно допустимо Amazon и Reliance да не съумеят да сключат договорка, написа Economic Times. И двете компании са отказали да разясняват желанията си.
" Част от политиката ни е да не разясняваме медийни спекулации и клюки ", завяват от Reliance.

Всички печелят

Ползите от сходна договорка обаче са огромни както за Amazon, по този начин и за Reliance. Индийската ритейл верига може да употребява световния опит на Amazon в региона на технологиите, доставките и логистиката, откакто цели да продава хранителни артикули през най-голямата по клиенти телеком мрежа в страната - Jio.

Силното онлайн наличие на компанията, ръководена от Джеф Безос, също по този начин би могло да помогне на Reliance да закрепи бизнеса си с консуматори и частни търговски марки, настояват ритейл консултанти. 5.53 милиарда $ са приходите на Reliance Retail за тримесечието до юни
От друга страна, най-голямата изгода за Amazon ще бъде достъпът до платформата Jio, както и работата с над 10 600 магазина в Индия. Връзката с Амбани също е значима, откакто политиката на страната е значително обвързвана с бизнеса на Reliance.

Мечтаният пазар

" Има и изгоди отвън самата ритейл търговия ", споделя Авинд Сингал, който е ръководител на консултантската Technopak Advisors. " Винаги когато е нужна някаква политическа интервенция, партньорството с Reliance сигурно ще бъде огромно преимущество ", прибавя той.

Базираната в Сиатъл Amazon се състезаваше с ръководената от Walmart Flipkart за превъзходство на възходящия в страната пазар на електронна търговия, който съгласно упованията на специалисти от Deloitte ще се утрои, достигайки сумата 84 милиарда $ сред 2017 година и 2021 година

И двата американски колоса оферират лоялни стратегии за консуматори, както и предложения с кредитни карти, които притеглят от ден на ден клиенти в Индия, където се намира един от най-важните разрастващи се бизнес браншове.

Планът на Amazon е да пробие в бизнеса с доставка на храна в Индия тази година, заяви Reuters по-рано тази седмица. В четвъртък акциите на Reliance Industries намалиха цената си с 1.1% по време на дневната борсова търговия в Мумбай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР