Полярни коментари след решението за затваряне на детските градини и

...
Полярни коментари след решението за затваряне на детските градини и
Коментари Харесай

Родители и учители са разделени за затварянето на училищата

Полярни мнения след решението за затваряне на детските градини и ясли и за прекосяване към онлайн образование на всички възпитаници.

Учители признават, че акомодацията на децата след сходна мярка е сложна, само че я намират за нужна. Родителите обаче имат терзания до каква степен затварянето е подходящо.

И двете дъщери на Денислав Димитров вървят на детска градина. Разказва, че откъсването от средата им се отразява: „ Питат за градината, за госпожите, за приятелите си питат “.

Казва, че прекъсването на работата на градините води до усложнения.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Жена ми последните два месеца мина на половин работен ден. Така че мъчно е. Справяме се... Това, което ми липсва, са по-сериозни доказателства, че детските градини способстват за този повишен брой случаи “, споделя Денислав.

Адаптацията на децата е предизвикателство, признават и от детските заведения.

„ Досега като че ли бяхме спокойни. Не засягаше младежи. Но в този момент се усеща напреженоето и измежду младия личен състав. От предходната седмица имаме индикации за контактни деца - към 10 такива случаи имаме “, споделя Иванка Харбалиева, шеф на ДГ " Брезичка ".

Подобна е обстановката и в учебните заведения.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Най-проблемно е за дребните. Особено за първи клас. Това са деца без привички. Учителят би трябвало да им хване ръката, с цел да им покаже “, счита Венелина Николова, шеф на 125 СУ " Боян Пенев ".

Подпомагането на родителите ще продължи - 650 лв. на месец за едно дете и 975 за две деца до 14 години. Помощта е пропорционална на дните у дома, само че се отпуска по рентабилен аршин.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Зная какъв брой е мъчно това решение, зная какъв брой хора визира. На първо място това са дребните възпитаници и, несъмнено, децата в детските градини и ясли, които оставайки си у дома, би трябвало да имат и родителско наличие “, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Снимка: btvnovinite.bg
А учителите упорстват ограниченията за учениците да обзет и 1 и 2 април, когато учебните заведения ще се приготвят за изборите, а локдаунът ще може да се слее с пролетната почивка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР